Parlamentul European a votat pentru reducerea tarifelor de roaming în UE

Parlamentul European a votat marţi în favoarea reducerii substanţiale a tarifelor de roaming în UE, în pofida apelurilor Vodafone şi France Telecom pentru un moratoriu referitor la reglementările care afectează veniturile operatorilor de telecomunicaţii, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 28 feb. 2012, 21:53
Parlamentul European a votat pentru reducerea tarifelor de roaming în UE

Parlamentarii europeni au aprobat reducerea cu până la două treimi a costului apelurilor efectuate în străinătate, în decurs de doi ani, mai mult decât a propus anul trecut Comisia Europeană.

CE, Parlamentul şi guvernele celor 27 de state membre ale UE trebuie să ajungă la o versiune finală a legii înainte de luna iunie, când expiră actualele reglementări privind tarifele de roaming.

Tarifele pentru convorbirile telefonice efectuate în străinătate generează circa 7% din veniturile operatorilor de telecomunicaţii.

La salonul de telecomunicaţii World Congress din Barcelona, directorii companiilor de profil au acuzat autorităţile de reglementare din Europa că privează industria de capitalul necesar investiţiilor în reţele noi, mai performante, de telefonie fixă şi mobilă.

„Este timpul să investim, nu să reglementăm”, a declarat directorul general al France Telecom, Stephane Richard.

Şeful Vodafone, Vittorio Colao, a afirmat luni că Europa riscă să afecteze creşterea economică prin intervenţii legislative permanente.

„De ce are nevoie Europa? De investiţii, de locuri de muncă, sau de reduceri ale tarifelor în telefonia mobilă? Trebuie să punem capăt mentalităţii de a reglementa pe pilot-automat”, a spus Colao.

Comisarul pentru comunicaţii Neelie Kroes s-a întâlnit luni cu directorii din industria de profil şi a respins criticile acestora.

Ea a transmis un mesaj şefului Vodafone, în care a spus că nu răspunde bine când este provocată şi că este de partea clienţilor companiei.

„Dacă clienţii nu mai au reţinerea să folosească smartphone-urile şi tabletele atunci când călătoresc în Europa, operatorii vor avea de câştigat”, a spus Kroes.

De asemenea, companiile vor fi obligate, până în 2014, să permită clienţilor să îşi schimbe operatorul, dacă doresc, în decurs de o zi lucrătoare, atunci când sunt în străinătate.

Te-ar mai putea interesa și
Normele EURO 7 vor fi „îmblânzite”. Decizia finală, în mâinile Parlamentului European
Normele EURO 7 vor fi „îmblânzite”. Decizia finală, în mâinile Parlamentului European
După ce mai multe state europene au solicitat eliminarea sau, măcar, relaxarea normelor EURO 7, Comisia Europeană a adoptat o nouă variantă a propunerii sale....
Harta prosumatorilor din România. Unde s-au instalat cele mai multe sisteme fotovoltice și ce putere INFOGRAFICE
Harta prosumatorilor din România. Unde s-au instalat cele mai multe sisteme fotovoltice și ce putere INFOGRAFICE
Codul de bune practici pentru energia regenerabilă, ediția a doua, lansat zilele trecute, conține și o hartă a numărului ...
Revolut angajează în România! Eveniment în premieră. Când și unde trebuie să se prezinte doritorii
Revolut angajează în România! Eveniment în premieră. Când și unde trebuie să se prezinte doritorii
În premieră în România, pe 28 septembrie, Revolut va organiza la București primul eveniment RevDev, exclusiv pentru ...
Uniunea Europeană a stabilit: Minimum 80% dintre adulți, inclusiv cei din România, trebuie să știe să lucreze pe internet și cu aparatură digitală. Până când trebuie îndeplinit obiectivul de competențe digitale
Uniunea Europeană a stabilit: Minimum 80% dintre adulți, inclusiv cei din România, trebuie să știe să lucreze pe internet ...
Uniunea Europeană a stabilit obiective clare în cadrul inițiativei deceniului digital. Aacesul la internet și cunoștințele ...