Partenera lui François Hollande Valérie Trierweiler va rămâne jurnalistă la Paris Match

Partenera preşedintelui francez François Hollande, jurnalista Valérie Trierweiler, va continua să lucreze la Paris Match, unde va scrie în domeniul culturii, a anunţat directorul de redacţie al săptămânalului, relatează AFP.
Economica.net - lun, 04 iun. 2012, 15:19
Partenera lui François Hollande Valérie Trierweiler va rămâne jurnalistă la Paris Match

„Ne-am întâlnit joi cu Valérie Trierweiler, am discutat. Valérie mi-a prezentat opţiunea sa de a rămâne jurnalistă, de a lucra, de a continua să îşi facă meseria, iar noi am hotărât să o susţinem în alegerea sa”, a declarat Olivier Royant pentru postul Europe1.

Colaborarea se va face „prin intermediul unor întâlniri regulate, de două până la trei ori pe lună, în paginile de Cultură ale publicaţiei. Pot fi recenzii de cărţi, interviuri, expoziţii, pe care le va semna”, a precizat Royant.

Statutul Valériei Trierweiler în cadrul săptămânalului, la care lucrează din 1989 şi unde a fost mult timp jurnalistă în domeniul politic, era dezbătut de mai multe luni, din cauza noului ei rol.

În toamnă, când partenerul său a fost desemnat candidat al socialiştilor, Paris Match a anunţat că ea nu mai putea să participe la şedinţe de redacţie. Jurnalista muncea de acasă, pe un laptop.

„Tratarea cuplului prezidenţial (de către Paris Match) va fi independentă şi justă”, a dat asigurări Royant, admiţând totodată „că vor exista suişuri şi coborâşuri”.

La începutul lui martie, Valérie Trierweiler şi-a exprimat, într-un mesaj postat pe Tweeter, „furia”, după ce s-a descoperit într-o fotografie pe prima pagină a săptămânalului Paris Match, „propria publicaţie”.

Valérie Trierweiler este angajată, de asemenea, la postul de televiziune Direct 8, unde a moderat o emisiune pe teme politice până în octombrie.

Într-un interviu în care a vorbit despre rolul său de Primă Doamnă a Franţei, Valérie Trierweiler a spus că „nu va fi o păpuşă de porţelan” şi că intenţionează să îşi continue activităţile ca jurnalistă.

Întrebări similare se pun şi despre o serie de alte jurnaliste, partenere ale membrilor noului Guvern francez.

Postul public de radio France Inter tocmai a anunţat încetarea emisiunii lui Audrey Pulvar, partenera ministrului „Redresării Productivităţii” Arnaud Montebourg.

Miniştrii Muncii Michel Sapin şi Educaţiei Vincent Peillon sunt, de asemnea, căsătoriţi cu jurnaliste care muncesc în presa scrisă.

Sindicatul Naţional al Jurnaliştilor (SNJ) le-a invitat recent să „se distanţeze de acoperirea unor evenimente în care riscă să intervină relaţiile lor devenite publice”, pentru „a nu fi suspectate de conflicte de interese”.

Te-ar mai putea interesa și
OIPA Legume Fructe: Din 23 de fabrici de procesare legume fructe, mai funcționează 13
OIPA Legume Fructe: Din 23 de fabrici de procesare legume fructe, mai funcționează 13
Procesatorii de legume și fructe au început să își reducă producția sau chiar să o oprească complet din lipsa materiei prime. Pentru că România produce în cantități farte mici pentru......
Calcule importante pentru viitorul a 8 milioane de români! Câți bani ai în contul de pensie, în funcție de fondul unde ești alocat, și ce poți face pentru o pensie mai bună. Diferențe de zeci de mii de lei
Calcule importante pentru viitorul a 8 milioane de români! Câți bani ai în contul de pensie, în funcție de fondul unde ...
Peste 7,8 milioane de români contribuiau, obligatoriu, la finalul anului trecut, la unul dintre cele șapte fonduri de pensii ...
Olaf Scholz are ambiții mari pentru Germania. Vrea ca țara sa să ajungă să aibă cea mai mare armată convențională din Europa
Olaf Scholz are ambiții mari pentru Germania. Vrea ca țara sa să ajungă să aibă cea mai mare armată convențională ...
Germania este pe cale să pună bazele celei mai mari armate convenţionale din Europa în cadrul NATO, a declarat marţi ...
Bulgaria expulzează 70 de diplomați ruși
Bulgaria expulzează 70 de diplomați ruși
Premierul bulgar Kiril Petkov (foto) a anunţat marţi expulzarea a 70 de membri ai personalului diplomatic rus, informează ...