Parteneriat Orange – ASE: Studenţii vor face practică cu managerii din companie

Orange a încheiat un parteneriat cu ASE, în baza căruia directori din companie vor prezenta studenţilor noţiuni practice, care să completeze studiile teoretice ale acestora, a declarat, miercuri, Ioana Marcu, director de resurse umane al operatorului de telefonie mobilă.
Economica.net - mie, 28 mart. 2012, 11:23
Parteneriat Orange - ASE: Studenţii vor face practică cu managerii din companie

„În afara parteneriatului vechi cu Politehnica, vom avea un parteneriat cu ASE pentru facultăţile de Finanţe, Marketing şi Cibernetică pentru a completa educaţia teoretică cu cea practică. Manageri din Orange vor prezenta noţiuni practice despre marketing, controlul costurilor sau contabilitate pe baza practicilor din companie. Scopul nostru este de a pregăti studenţii să facă faţă la angajare. Aceştia învaţă prea multă teorie, fără să ştie mai nimic despre situaţiile reale dintr-o companie”, a afirmat Marcu la conferinţa „Profilul HR-ului în 2012”.

Parteneriatul va fi lansat în toamnă, odată cu începerea anului universitar 2012-2013.

„Deja am cerut curiculele de învăţământ pentru a veni cu noţiuni practice la cele teoretice care vor fi predate studenţilor. De asemenea, vom amenaja un colţ în ASE unde studenţii vor putea vedea cursurile noastre online”, a adăugat Marcu.

Ea a arătat că în acelaşi timp compania derulează un program de intership în cadrul căruia în acest an circa 300 de tineri vor putea face stagii de practică în cadrul companiei, cu durată de la trei săptămâni la trei luni.

„Anul trecut am avut 70 de studenţi în cadrul acestui program, din care 6-7 au fost angajaţi în companie. Nu acesta este scopul acestui program, ci pentru a pregăti mai bine tinerii să facă faţă la angajare. Toate companiile mari ar trebui să facă aceste programe”, a precizat Marcu.

Ea apreciază că piaţa resurselor umane este în continuă schimbare şi că viitorii angajaţi sunt total diferiţi faţă de cei actuali.

„Noii angajaţi îşi doresc o carieră, timp liber, bani, călătorii, un job interesant”, a spus Marcu.

Directorul Orange a adăugat că reducerea costurilor nu trebuie să mai aibă la bază scăderea numărului de angajaţi.

„Nu putem continua să tăiem 2-3 oameni de ici-colo şi după un timp să ai nevoie de zece oameni pentru proiecte care aduc bani. Trebuie să mutăm resursele în zona în care ne trebuie, organizaţional vorbind nu mai suntem în postura de a tăia posturi”, a adăugat Marcu.

Orange România este cel mai mare operator local de telefonie mobilă, cu peste zece milioane de clienţi. Compania are 2.700 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Rata inflației în Germania a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 29 de ani
Rata inflației în Germania a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 29 de ani
Indicele preţurilor de consum din Germania a înregistrat o creştere peste aşteptări în luna noiembrie, ceea ce complică ...
FAN Courier intră pe piața din Moldova prin servicii door-to-door. Are buget de investiții de 3 milioane de euro
FAN Courier intră pe piața din Moldova prin servicii door-to-door. Are buget de investiții de 3 milioane de euro
FAN Courier, liderul pieței locale de curierat, extinde operațiunile în Republica Moldova, în urma unor investiții totale ...
Italia: Varianta Omicron este mai contagioasă, dar nu pare mai periculoasă – oficiali
Italia: Varianta Omicron este mai contagioasă, dar nu pare mai periculoasă – oficiali
Coordonatorul comitetului ştiinţific care gestionează pandemia în Italia, Franco Locatelli, a declarat luni că noua ...