Partenerul Zara şi al Louis Vuitton, redus la tăcere de marile zgomote de la Bursa din Bucureşti

26 02. 2013
dorohoi_primaria_84072400

Auspiciile sunt prea defavorabile pentru cumpărarea de titluri de companii mici, câtă vreme nici vedetele bursei nu fac faţă presiunii de vânzare.

Pentru investitorii de portofoliu, care ar putea cumpăra acţiunea Conted Dorohoi (simbol bursier CNTE), este descurajant sentimentul negativ, care s-a împrăştiat pe toate pieţele lumii, ca urmare a victoriei  în alegerile italiene a adversarilor măsurilor de austeritate. Acestea au salvat de la faliment a treia cea mare economie  din Zona Euro, iar ieşirea din programul respectiv aruncă Europa din nou în îndoială.

Iar speculatorii au prea multă treabă cu vedetele, ca să se ocupe de o acţiune prea puţin lichidă, cu care nu s-au făcut decât 742 de tranzacţii în valoare de nici jumătate de milion de lei, în ultimele 52 de săptămâni.

Conted Dorohoi (CNTE) a devenit foarte cunoscută atât datorită faptului că a livrat confecţii pentru Zara şi Louis Vuitton, dar mai ales pentru politica sa generoasă de dividende.

Din profitul pe anul trecut, managementul firmei propune  un dividend  de 9,81 lei/ acţiune, ceea ce înseamnă un randament de dividend de peste 14%, la un preţ de 68 de lei / acţiune. Doar vedete ca SIF Transilvania şi SIF Muntenia au randamente mai atractive.

Firma mai produce confecţii în sistem lohn pentru clienţi din România, dar şi pentru Piere Cardin, Celio, Louis Vuitton, prin intermediari. În decursul anilor, Conted a mai colaborat cu Benetton şi Diesel.

Conted Dorohoi (CNTE) este o firmă mică gonită de pe piaţa Rasdaq de perspectivele desfiinţării acesteia.

Firma este profitabilă. Pe anul trecut a înergistrat un profit de peste 2,35 milioane de lei, Cifra de afaceri era deja de 13,2 milioane lei după primele nouă luni ale anului trecut, dar cu 12% sub cea înregistrată în perioada similară din 2011, de 15,1 milioane lei.

Conted este prima companie care a decis în anul 2013 să promoveze la cota BVB, după ce în 2012 firmele Stirom şi Calipso Oradea au făcut acelaşi pas.

Potrivit celor mai recente raportări, cei trei administratori ai firmei deţin 55,73% din acţiuni. Preşedintele Consiliului de Administraţie, Manole Popa, are 25,5% din titluri, iar ceilalţi doi administratori, Nelu Pujină şi Valeria Negreanu, deţin 20,2% şi, respectiv, 10% din acţiuni.