Participarea în Formula 1 se scumpeşte major în 2013

Echipele de Formula 1 vor trebui să plătească, anul viitor, o taxă mult mai mare pentru a lua startul în Marele Circ, conform regulamentului sportiv pentru 2013, dat publicităţii de Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), informează autosport.com.
Economica.net - vin, 02 nov. 2012, 17:43
Participarea în Formula 1 se scumpeşte major în 2013

În 2012, echipele au plătit o taxă unică de 309.000 de euro (circa 400.000 de dolari) pentru a evolua în cea mai importantă competiţie automobilistică. Pentru 2013, FIA a prevăzut pe lângă taxa fixă, care va creşte la 500.000 de dolari, o alta calculată în funcţie de performanţă şi de punctele acumulate în sezonul precedent.

Astfel, campioana mondială va trebui să plătescă 6.000 de dolari pentru fiecare punct acumulat în 2012, iar celelate team-uri câte 5.000 de dolari pentru fiecare punct.

Deoarece din acest sezon mai sunt de disputat trei etape, publicaţia Autosport a făcut un calcul comparativ cu privire la valoarea taxei de participare conform noii structuri, pe baza clasamentului final al constructorilor din 2011.

Astfel, de la 400.000 de dolari, echipa Red Bul (650 de puncte în 2011) ar ajunge să plătescă 4,4 milioane de dolari, McLaren-Mercedes (497 de puncte) – 2,985 milioane de dolari, Ferrari (375 de puncte) – 2,375 milioane de dolari, iar Mercedes (165 de puncte) – 1,325 de milioane de dolari.

În cazul „cenuşăreselor” Caterham, Hispania Racing şi Marussia, care nu au obţinut niciun punct de la intrarea lor în Formula 1 şi nici nu dau semne că vor reuşi vreunul până la finalul actualei ediţii a CM de Formula 1, creşterea va fi de doar 100.000 de dolari.

Regulamentul prevede ca noile taxe să fie achitate până la data de 30 noiembrie.

Preşdintele FIA, Jean Todt, a anunţat de mai mult timp că, în opinia sa, veniturile obţinute din Formula 1 de federaţia internaţională sunt mici. Autosport estimează că forul ce guvernează din punct de vedere sportiv Marele Circ ţinteşte încasări de 40 de milioane de dolari anual din F1. Sursa citată a calculat că noile taxe vor aduce în bugetul FIA circa 16 milioane de dolari, iar restul sumei, 24 de milioane de dolari, va fi obţinut în urma încheierii viitorului Acord Concorde, de la deţinătorul drepturilor comerciale ale F1, drepturi administrate de omul de afaceri britanic Bernie Ecclestone.

Autosport mai notează că nici taxele pentru „superlicenţele” piloţilor nu vor rămâne la nivelul actual, urmând ca şi acestea să crească în vederea sezonului 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Cum și-a rezolvat Profi, cel mai mare angajator din România, problemele generate de creșterea numărului de salariați: Au „angajat” un robot
Cum și-a rezolvat Profi, cel mai mare angajator din România, problemele generate de creșterea numărului de salariați: ...
Retailerul Profi, operat de fondul de investiții Mid Europa Partners, cel mai mare angajator din România conform datelor din 2020, a investit într-un robot care va prelua sarcinile legate de......
Appraisal & Valuation SA a atras 4,4 milioane de lei în prima zi a plasamentul privat
Appraisal & Valuation SA a atras 4,4 milioane de lei în prima zi a plasamentul privat
TradeVille a încheiat cu succes și în mod anticipat, chiar în prima zi, în condițiile unei suprasubscrieri de peste ...
Top cele mai valoroase branduri din lume 2021 – Kantar
Top cele mai valoroase branduri din lume 2021 – Kantar
Amazon şi Apple sunt în 2021 cele mai valoroase branduri din lume dar mărcile din China ocupă poziţii din ce în ce ...
Petrom intră pe piața de gaze naturale lichefiate
Petrom intră pe piața de gaze naturale lichefiate
OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a obținut licența pentru comercializarea de gaze naturale ...