1EUR = 4.8736 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Pasajul Berceni: contractul pentru al treilea giratoriu suspendat din România ar putea fi semnat în 10 zile. Vezi calendarul lucrărilor

Contractul pentru proiectarea şi construirea Pasajului Berceni de pe Centura Bucureşti va fi semnat în 7 – 10 zile, le-a transmis săptămâna aceasta Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) reprezentanţilor Asociaţiei Grup de Acţiune Locală Berceni. Lucrările efective de construcţie sunt programate să înceapă în martie anul viitor, acesta urmând să fie al treilea giratoriu suspendat din România, după cele de lângă Ploieşti şi Domneşti.

14 feb, 2019 | | ECONOMICA.net

"Contractul pentru Pasajul Domneşti este deja redactat și este în curs de semnare la diverse departamente din cadrul CNAIR. În 7 - 10 zile, constructorul va fi invitat pentru semnarea contractului", le-a spus CNAIR celor de la Asociaţia Grup de Acţiune Locală Berceni, în cadrul unei audienţe din această săptămână.

Reprezentanţii asociaţiei de locatari din sudul Capitalei au mai spus că au estimat împreună cu reprezentanţii CNAIR un program de derulare a proiectului (foto jos).

Astfel, CNAIR ar trebui să primească proiectul final cel mai târziu în august 2019, iar lucrările de construcții vor începe în martie 2020 și se vor finaliza în circa doi ani.

De asemenea, exproprierile sunt deja în lucru, urmând ca în circa 2-3 luni CNAIR să primească lista definitivă cu proprietarii ce trebuie să fie despăgubiți. CNAIR estimează că exprorpierile se vor finaliza înainte ca autorizația de construire să fie emisă.

Reprezentanţii asociaţiei mai apreciază că nu vor fi probleme nici cu finanțarea, pentru că Pasajul Berceni este finanțat din fonduri europene. "Guvernul va achita facturile emise de către constructor și își va recupera sumele de la UE", spun aceştia.

CNAIR a anunţat pe 8 mai anul trecut rezultatul procedurii de atribuire a contractului Proiectare și execuție "Lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud între A2 km 23+600 și A1 km 55+520" Lot 2 - Amenajare nod rutier CB – DJ401 (Berceni) km 33+190 – km 35+600"

Ofertantul desemnat câștigător este Asocierea Trameco - Vahostav - Constructii Erbasu - Grafic Trends având prețul de 146 milioane de lei fără TVA.

Durata contractului este de 150 luni începând de la data atribuirii contractului, din care 6 luni proiectare, 24 luni execuţie şi 120 luni perioada de notificare a defecţiunilor (garanţie conform duratei ofertate în cadrul factorul de evaluare).

Amenajarea acestui nod rutier implică un sens giratoriu suspendat, care va fluidiza toate fluxurile de trafic, inclusiv traficul feroviar din zonă. Traseul amenajării nodului rutier începe la km 33+190 și se termină la km 35+600 pe centura existentă, incluzând și amenajarea sensului giratoriu de la km 35+450.

În ceea ce privește desfășurarea investiției pe DJ 401, amenajarea nodului rutier se face pe o lungime de aproximativ 600 m care se termină cu un sens giratoriu (pe direcția București) și pe încă aproximativ 650 m care se termina cu un sens giratoriu (pe direcția Berceni).

Trameco SA, liderul asocierii care a câştigat contractul pentru Pasajul Berceni, face parte din grupul orădean de firme Selina. Acesta s-a aventurat pe piaţa Kurdistanului irakian, unde a şi câştigat ulterior două licitaţii. Experienţa din Orientul Mijlociu s-a dovedit însă una amară pentru compania românească, ale cărei proiecte au fost îngheţate pe fondul conflictelor cu ISIS.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO