Guvernul ar putea aproba joi indicatorii tehnico-economici pentru Pasajul de la Drajna, peste calea ferată București – Constanța

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a cerut joi suplimentarea ordinii de zi a ședinței Executivului cu proiectul de aprobare a indicatorilor tehnico-economici privind construirea unui pasaj rutier la Drajna, peste calea ferată București - Constanța. După ce a spus că a stat o oră și jumătate la bariera de la Drajna, premierul Ludovic Orban a aprobat introducerea acestui proiect pe ordinea de zi.
Economica.net - joi, 28 mai 2020, 17:28
Guvernul ar putea aproba joi indicatorii tehnico-economici pentru Pasajul de la Drajna, peste calea ferată București - Constanța

„Vă rog să aprobați suplimentara ordinii de zi cu un proiect de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți Pasajului Drajna”, a spus joi ministrul Transporturilor Lucian Bode la începutul ședinței de Guvern.

„După ani de așteptări, astăzi facem un pas important înainte în eliminarea blocajelor înregistrate într-unul dintre cele mai aglomerate noduri rutiere din România”, a adăugat Bode.

Potrivit lui, acolo va fi amenajat un pasaj rutier de-a lungul DN21, peste calea ferată București – Constanța. Decizia construirii pasajului a fost luată ținând cont de traficul mediu zilnic de 11.300 de vehicule și de faptul că timpul de așteptare la barieră este de 35 de minute sau chiar 60 de minute, a explicat șeful Transporturilor.

Premierul Ludovic Orban a adăugat că ultima dată când a fost pe acolo a stat „o oră și jumătate la bariera de la Drajna” și apoi a aprobat introducerea acestui proiect pe ordinea de zi.

Potrivit proiectului inițiat de Ministerul Transporturilor, noul pasaj va avea 2,74 kilometri iar construcția sa va costa 111,23 milioane de lei, inclusiv TVA. Valoarea totală a investiției va fi de 133,43 milioane de lei, inclusiv TVA, iar durata execuției va fi de 18 luni.

DN 21, încadrat ca drum european E584, asigură legătura rutieră între Municipiul Brăila (km 0+000) și Municipiul Călărași (km 130+300) realizând conectivitatea zonei Brăila – Galați și a Municipiilor Slobozia şi Călăraşi cu reţeaua rutieră europeană centrală TEN-T.

Pe tronsonul cuprins între Slobozia (km 90+750) și nodul autostrăzii A2 cu DN 21 (km 107+210), la km 105+500, DN21 traversează la nivel magistrala de cale ferată București – Constanța (linie dublă electrificată, cu viteză maximă 120 km/h – 160 km/h), iar la km 105+550 intersectează DN 3A, fiind necesare multiple staţionări la barieră.

„Oportunitatea amenajării pasajului rutier în lungul DN 21, peste CF București – Constanța și peste intersecția cu DN 3A constă în îmbunătăţirea condițiilor socio-economice și de circulație, fluidizarea traficului, reducerea timpilor de parcurs, eliminarea multiplelor staționării la barieră și sporirea siguranței circulației în zona traversării la nivel a căii ferate și a intersecției cu DN 3A, pentru traficul de tranzit al mărfurilor și al călătorilor, pe relația cu Municipiul Slobozia, zona Brăila – Galați, zona Tulcea, spre Ucraina și Republica Moldova, respectiv cu autostrada A2 (zona nodului Drajna)”, explică reprezentanții Ministerului Transporturilor.

Oportunitatea realizării obiectivului a fost identificată în cadrul analizei şi studiilor prealabile elaborării Master Planul General de Transport, acest obiectiv făcând parte din drumul TransRegio TR 71 (TR Isler) Brăila – Slobozia – Călărași – Chiciu. MPGTR recomandă pentru drumurile TransRegio îndeplinirea anumitor parametrii și standarde tehnice, printre care și eliminarea trecerilor la nivel cu calea ferată.

Te-ar mai putea interesa și
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să atingă cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, relevă un studiu......
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace a avertizat cu privire la sugestiile referitoare la îngheţarea războiului ...
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Gara din orașul Curtea de Argeș, care a fost construită la sfârșitul secolului XIX și este monument istoric, dar care ...
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale ...