Pasajul Doamna Ghica din Capitală în varianta cu tramvai va avea doar o bandă pe sens pentru mașini FOTO

Trustul de Clădiri Metropolitane a publicat vineri o nouă imagine cu proiectul Pasajului Doamna Ghica în varianta cu tramvai. Acest scenariu presupune însă desfășurarea traficului auto doar pe o bandă de circulație pe sens.
Anemona Andone - Dum, 18 oct. 2020, 19:04
Pasajul Doamna Ghica din Capitală în varianta cu tramvai va avea doar o bandă pe sens pentru mașini FOTO

„Pasajul este proiectat pentru a putea susține și o viitoare linie de transport în comun electrificată de tip tramvai, astfel cum este ilustrat în poza atașată. Astfel, se pot amenaja ulterior 2 linii de tramvai în axul podului, separate de carosabil prin borduri prefabricate înalte din beton. Acest scenariu permis de structura de rezistență actuală a pasajului, presupune desfășurarea traficului auto pe cate o bandă de circulație pe sens”, anunță Trustul de Clădiri Metropolitane (TCM) pe pagina sa de Facebook.

Potrivit reprezentanților TCM, în prezent se lucrează la finalizarea bretelelor de circulație și se realizează concomitent montarea bordurilor. „Am început de asemenea execuția lucrărilor pentru bretelele de lărgire a drumului. Răspundem pe această cale interesului manifestat cu privire la detaliile proiectului, prin furnizarea în cele ce urmează a câtorva detalii tehnice. Pasajul are o lungime totală de 216.00m, o lățime de 16.60m, dintre care 15.00 m sunt parte carosabila, 4 benzi de circulație iar viteza proiectată este de 50 km/h”, se mai arată în postarea TCM, înainte de a fi menționată varianta cu tramvai.

În axul pasajului va fi dispus pe toată lungimea parapet din beton prefabricat cu nivel de protecție ridicat pentru a asigura siguranța traficului rutier. Se vor monta panouri fonoabsorbante pentru a reduce poluarea fonică și pentru a nu afecta confortul locuitorilor din zonă.

Atât pasajul cât și rampele vor fi iluminate prin stâlpi metalici și becuri tip LED pentru a asigura o bună vizibilitate pe timp de noapte. De asemenea, se va amenaja și un sistem de iluminare decorativă.

„Considerăm că acest proiect deja și-a demonstrat fezabilitatea dată fiind îmbunătățirea considerabilă a traficului, vizibilă deja de la data devierii circulației pe noul drum creat. Beneficiile urmărite ale acestui obiectiv vor fi și mai evidente atunci când pasajul va fi integral finalizat și funcțional”, adaugă TCM.

Întrebat despre Pasajul Doamna Ghica, primarul ales al Bucureştiului, Nicuşor Dan, a spus că e o investiţie necesară, „dar nu s-a făcut un studiu pentru rezistenţa clădirilor din jur, ceea ce e foarte grav”. El a adăugat că lucrarea trebuie făcută, inclusiv cu linie de tramvai care să treacă intersecţia către acest pod și că trebuie recuperate nişte etape care nu au fost îndeplinite.

Lucrările la Pasajul Doamna Ghica se referă la execuția unui pasaj suprateran la intersecția străzilor Șoseaua Colentina cu Strada Doamna Ghica, în teritoriul administrativ al sectorului 2 din Municipiul București, având o orientare generală Sud Est. Beneficiarul investiției este Primăria Municipiului București iar proiectantul și executantul este Trustul de Clădiri Metropolitane S.A.

Te-ar mai putea interesa și
Penurie de carburanți în Ungaria. Cozi la benzinării
Penurie de carburanți în Ungaria. Cozi la benzinării
O penurie de carburanți a creat cozi la benzinăriile din Ungaria, a transmis marţi gigantul ungar de energie MOL, în opinia căruia această situaţie este consecinţa plafonării preţurilor la......
Bugetul asigurărilor sociale va avea în 2023 venituri de peste 111,6 miliarde de lei
Bugetul asigurărilor sociale va avea în 2023 venituri de peste 111,6 miliarde de lei
Bugetul asigurărilor sociale de stat a fost construit pe venituri totale estimate la 111,701 miliarde de lei pentru anul ...
Uniunea Europeană promite să accelereze procesul de integrare a țărilor din Balcanii de Vest
Uniunea Europeană promite să accelereze procesul de integrare a țărilor din Balcanii de Vest
Uniunea Europeană şi-a luat angajamentul marţi să accelereze procesul de extindere a Balcanilor de Vest, la finalul unui ...
Samsung și LG își vor crește cu mai multe miliarde de dolari investițiile în Vietnam
Samsung și LG își vor crește cu mai multe miliarde de dolari investițiile în Vietnam
Giganţii sud-coreeni Samsung şi LG intenţionează să-şi majoreze cu miliarde de dolari investiţiile în Vietnam, au ...