1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Pasajul Doamna Ghica din Bucureşti: soluția optimizată de proiectare cuprinde linie de tramvai – TCMB. FOTO

Trustul de Clădiri Metropolitane București (TMCB) a publicat noi randări cu viitorul Pasaj Doamna Ghica. Din acestea lipsește însă tramvaiul cerut de pasionații de infrastructură. În schimb, reprezentanții TMCB dau asigurări că soluția optimizată de proiectare include și linie de tramvai, ce va fi separată de carosabil prin borduri.

09 feb, 2020 | ECONOMICA.net

"Soluția optimizată proiectată de TCMB cuprinde o variantă de perspectivă și anume, dimensionarea pasajului a luat în calcul și posibilitatea amenajării unei linii de transport în comun electrificată de tip tramvai. În această variantă se pot amenaja 2 linii de tramvai în axul podului, separate de carosabil prin borduri prefabricate", au spus reprezentanții companiei municipale.

Ei au postat și randări cu viitorul pasaj și au furnizat date tehnice despre proiect. "Schema statică a structurii este de grindă continuă cu 3 deschideri de 65.00-80.00-65.00 m, rezultând o lungime totală a suprastructurii de 210.00 m. Lungimea totală a pasajului este de 216.00 m. Soluția adoptată este de grindă cu zăbrele cu înălțime variabilă, în conlucrare cu o placă de beton. Variația înălțimii este parabolică intre 2.00-4.00 m măsurat în ax, asigurându-se astfel un gabarit de liberă trecere sub pod de 6.52 m în dreptul liniilor de tramvai și de minim 5.00 m în zonele de carosabil".

Date tehnice:
- Lungime traseu: aproximativ 1.00 km
- Lățime benzi de circulație 3.50 m
- Lungime pasaj 216.00 m
- Lățime pasaj 16.60 m
- Viteza de proiectare 50 km/h
- Număr benzi de circulație: 4 benzi pe pasaj, variabil pe arterele care rămân la nivel
- Suprafață ocupată 4.50 ha

Lucrările de proiectare și execuție pentru Pasajul Doamna Ghica sunt în plină desfășurare și se referă la execuția unui pasaj suprateran la intersecția străzilor Șoseaua Colentina cu Strada Doamna Ghica, în teritoriul administrativ al sectorului 2 din Municipiul București, având o orientare generală Sud Est.

Beneficiarul investiției este Primăria Municipiului București iar proiectantul și executantul este Trustul de Clădiri Metropolitane S.A.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO