Pasajul care a devenit magnet pentru ansambluri rezidenţiale

Aşa cum pasajul Basarab din Bucureşti a atras interesul dezvoltatorilor, în special pentru clădiri de birouri, şi finalizarea pasajului suprateran de la Mihai Bravu a atras atenţia investitorilor imobiliari, fie că deţineau deja terenuri în zonă, fie că le-au cumpărat recent.
Andrada Ghira - mie, 29 apr. 2015, 21:05
Pasajul care a devenit magnet pentru ansambluri rezidenţiale

În imediata apropiere a staţiei de metrou Mihai Bravu din Bucureşti vor apărea circa 750 de noi locuinţe. La unele proiecte lucrările au început, iar la altele urmează să fie demarate.

Dezvoltatorul RPF Development, care construieşte în parteneriat cu Europa Capital, parte din grupul Rockefeller, proiectul Vitan Residence 2, va începe în două, trei luni lucrările de construcţie la o nouă fază. Compania va ridica 200 de noi locuinţe, pe lângă cele 241 deja finalizate. Preţurile vor porni de la 1.200 de euro/mp.

Din cele 158 de apartamente din prima fază a Vitan Residence 2 mai e disponibil un singur apartament tip duplex, iar din faza a doua, cu 83 de aparatamente, mai sunt disponibile la vânzare 18 locuinţe. Preţurile pornesc de la 50.000 de euro plus TVA pentru un studio şi 88.000 de euro plus TVA pentru apartamentele cu două camere.

În aceeaşi zonă, RPF a construit înainte de criză proiectul Vitan Residence 1, vândut în totalitate. Parteneriatul cu Europa Capital, parte din grupul Rockefeller, a început odată cu Vitan Residence 2 şi mai au în execuţie proiectul rezidenţial Tineretului Park Residence.

Metropolitan Residence, controlată de Robertino Georgescu şi Dan Drăgulin, a cumpărat un teren din spatele benzinăriei Rompetrol de pe Şoseaua Mihai Bravu, peste drum de staţia de metrou. Pe teren a existat o hală care a fost demolată. Lucrările de construcţie la noul proeict vor începe luna viitoare şi va avea 115 apartamente.

Preţurile locuinţelor variază în funcţie de tipul ales. Recent, dezvoltatorul a anunţat şi care sunt preţurile pentru noile apartamente. Spre exemplu, cel mai mic preţ este de 79.000 de euro, cu TVA inclusă, pentru un apartament cu două camere şi o suprafaţă utilă fără balcon de 58 mp. Preţul pentru un apartament cu trei camere este de 99.500 de euro şi are o suprafaţă utilă fără balcoane de 86 mp. Apartamentele cu trei camere mai mari costă 102.500 de euro sau 119.500 de euro.

La câţiva paşi de proiectul celor de la Metropolitan a început recent construcţia proiectului GVI Town , proiect anunţat de israelienii de la Gindi încă din 2009. Proiectul se construieşte în etape şi va avea în total 324 de apartamente. Prima fază presupune dezvoltarea a 80 de unităţi locative. Preţurile pornesc de la 54.000 de euro plus TVA pentru un studio cu gradină şi ajung la 70.000 de euro, plus TVA, pentru un apartament cu două camere cu o suprafaţă de 60 mp.

Tot în apropiere de staţia de metrou Mihai Bravu, pe starada Peneş-Curcanul, se ridică şi un bloc un 67 de apartamente. Lucrările la Mihai Bravu Residence III urmează să fie finalizate în luna septembrie a acestui an şi va oferi doritorilor apartamente cu două şi trei camere. Preţurile pornesc de la 64.000 de euro, TVA inclusă, pentru un apartament cu două camere şi ajung la 95.000 de euro pentru unul cu trei camere.

Te-ar mai putea interesa și
CNSU a actualizat lista statelor în funcție de rata de incidență. Franţa a intrat în zona roşie
CNSU a actualizat lista statelor în funcție de rata de incidență. Franţa a intrat în zona roşie
Spania, Marea Britanie, Franţa, Olanda, Portugalia şi Grecia se numără printre ţările aflate în zona roşie de incidenţă COVID. Franța fost introdusă pe lista roșie în urma creșerii......
Angajații Amazon vor putea lucra de acasă până la începutul lui 2022
Angajații Amazon vor putea lucra de acasă până la începutul lui 2022
Grupul Amazon, cel mai mare retailer online din lume, nu se aşteaptă ca angajaţii săi de tip corporate să revină la ...
Blue Air va lansa începând din decembrie 2021 primul zbor direct Iași – Dublin
Blue Air va lansa începând din decembrie 2021 primul zbor direct Iași – Dublin
Compania Blue Air a a anunțat prin intermediul unui comunicat că a programat primul zbor direct între Iași și Dublin, ...
Consiliul Constituțional din Franța a decis în favoarea impunerii permisului sanitar și a vaccinării obligatorii a cadrelor sanitare
Consiliul Constituțional din Franța a decis în favoarea impunerii permisului sanitar și a vaccinării obligatorii a cadrelor ...
Consiliul Constituţional din Franţa a validat joi legea care instaurează permisul sanitar şi vaccinarea obligatorie a ...