Pasteur a renunțat să mai scoată vaccinul COVID, pentru că nu mergea. Dar se mobilizează pe vaccinuri pentru următoarele tulpini

Economica.net
25 01. 2021
510d61b6f3c97f06_66177300

Este vorba de un vaccin dezvoltat pe baza vaccinului împotriva rujeolei, a cărui testare pe subiecţi umani a început în august şi ale cărui rezultate preliminare au arătat că „răspunsurile imunitare sunt inferioare celor prezente la persoanele vindecate în mod natural sau observate la alte vaccinuri autorizate”.

Anunţul prestigiosului laborator intervine după ce compania farmaceutică franceză Sanofi a informat că şi potenţialul său vaccin anti-COVID-19 nu a obţinut rezultatele preconizate.

Institutul Pasteur, care mizase pe dezvoltarea unui vaccin pornind de la cel împotriva rujeolei – un proiect în colaborare cu compania farmaceutică americană Merck, care a anunţat la rândul său întreruperea studiilor pentru dezvoltarea unui vaccin -, a precizat că va continua cercetările asupra altor două potenţiale vaccinuri, care se află în fază preclinică, prealabilă testării pe oameni.

Unul dintre ele, administrat pe cale nazală, este cercetat împreună cu laboratorul TheraVectys, iar al doilea se bazează pe ADN.

Institutul a precizat şi că va continua studiile pentru a utiliza vaccinul împotriva rujeolei pentru a dezvolta altele împotriva unor boli infecţioase, precum febra de Lassa sau chikungunya.

Institutul Pasteur a reamintit că de-a lungul anului 2020 a lansat o sută de programe menite să combată boala COVID-19, la care au participat peste 450 de oameni de ştiinţă, mobilizând jumătate din resursele sale. Şi a precizat că în faţa apariţiei altor variante virale, această mobilizare colectivă va fi întărită în 2021.