Păstrează acţiunea Transgaz, spun analiştii. Potenţial de creştere de 13,5%

Preţul ţintă al acţiunii Transgaz (TGN) este de 252,6 lei /titlu, potrivit unui raport recent al Broker Cluj Napoca, trimis la redacţia ECONOMICA.NET. Cu toate că ţinta este cu 13,5% mai sus decât preţul actual din piaţă, analiştii nu mai recomandă cumpărarea, ci doar păstrarea acţinii TGN.
Adrian N. Ionescu - mar, 15 ian. 2013, 13:38
Păstrează acţiunea Transgaz, spun analiştii. Potenţial de creştere de 13,5%

În octombrie, analiştii recomandau „CUMPĂRĂ“ acţiunea Transgaz Mediaş (TGN), a cincea cea mai mare companie românească cotată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Atunci preţul ţintă era stabilit  la 233,5 lei/unitate, cu peste 26% peste nivelul la care acţiunile se tranzacţionau în piaţă.

Pornirea termocentralei pe gaze a Petrom de la Brazi, lângă Ploieşti, va spori consumul de gaze şi va creşte cererea pentru serviciile Transgaz (simbol bursier TGN) de transport pe magistralele naţionale pe care le administrează, potrivit raportului din octombrie al Broker Cluj Napoca.

Acum analiştii recomandă doar „PĂSTREAZĂ“.

Contează mai mult faptul că sentimentul de piaţă este favorabil şi „aşteptările   pentru dividende mari sunt contrabalansate de aprecierea recentă a monedei naţionale, cu impact negativ asupr aveniturilor din tranzitul de gaze“, scrie Andrei Rădulescu, analist senior la Broker Cluj Napoca, în raportul trimis la redacţia ECONOMICA.NET.

Preţul de subscriere la oferta secundară de vânzare, încă în curs de pregătire, trebuie să fie sub nivelul de 186,8 lei, „care ar permite un potenţial de apreciere de 25% pentru următoarele 12 luni“, mai scria analistul Andrei Rădulescu, în raportul anterior.

Cifra de afaceri a crescut cu un ritm mediu anual de 8,1%, între 2006 şi 2011, până la 1.343 milioane de lei, evoluţie determinată în principal de majorarea tarifelor de către ANRE.

Profitul net s-a majorat în intervalul analizat cu un ritm mediu anual de 9,8%, până la 380 milioane de lei, potrivit Broker Cluj Napoca.

AVERTISMENT

Estimările de mai sus nu sunt nici prognoze nici recomandări pentru anumite decizii de luat la bursă. Responsabilitatea deciziilor este a celor ce le iau.

Analiştii fac estimări de preţ ţintă pentru următoarele 12 luni, cercetând activele companiei şi comparându-le cu performanţele altor companii similare.

Estimările de preţ ţintă nu sunt decât repere, şi nu sugestii, chiar dacă sunt denumite recomandări, şi pot fi modificate mai devreme de 12 luni, dacă intervin schimbări relevante în evoluţia performanţelor companiei.

Nici autorii estimărilor şi nici ECONOMICA.NET nu-şi pot asuma răspunderea pentru rezultatele deciziilor de investiţii, luate de investitori, în funcţie de profilul de risc al investitorului.

Te-ar mai putea interesa și
Modificările climatice vor ține turiștii în camere. Zilele „bune” de petrecut afară scad, iar pierderile pentru economie pot fi uriașe
Modificările climatice vor ține turiștii în camere. Zilele „bune” de petrecut afară scad, iar pierderile pentru ...
Anul 2024 se anunță unul bun pentru destinațiile de vârf din sudul continentului, susținând economiile Spaniei, Portugaliei și Italiei, dar fără strategii clare și investiții ample,......
Conglomeratul german BASF are un nou CEO
Conglomeratul german BASF are un nou CEO
La încheierea Adunării Anuale a Acţionarilor 2024 care s-a desfășurat astăzi, Markus Kamieth a fost numit preşedinte ...
Guvernul a aprobat astăzi cele două acte normative care permit plata în avans pe luna mai a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale
Guvernul a aprobat astăzi cele două acte normative care permit plata în avans pe luna mai a pensiilor și a altor drepturi ...
Executivul a aprobat, în şedinţa de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor şi a altor ...
„Europa ar putea muri”, declară Macron, pledând pentru o apărare comună mai puternică şi „autonomie strategică”
„Europa ar putea muri”, declară Macron, pledând pentru o apărare comună mai puternică şi „autonomie ...
Preşedintele francez Emmanuel Macron a zugrăvit joi un portret alarmist al Uniunii Europene, despre care a afirmat că ...