Păstrează acţiunile Compa Sibiu! Este mai puţin riscantă

Analiştii SSIF Broker Cluj Napoca nu mai recomandă clienţilor lor să vândă acţiunile producătorului de piese autro Compa Sibiu (CMP), potrivit unui raport recent primit la redacţia ECONOMICA.NET. A scăzut riscul asociat investiţiei în acţiunile CMP.
Adrian N. Ionescu - mie, 13 feb. 2013, 22:06
Păstrează acţiunile Compa Sibiu! Este mai puţin riscantă

„Percepţia privind riscul investiţiilor financiare s-a ameliorat faţă de 2012. Pentru că anul s-a încheiat, a fost scoasă din calcule prima de risc (mare) aferentă lui 2012, cu care se estimau fluxurile financiare viitoare ale companiei. Ca urmare  şi recomandarea a fost modificată în bine“, a explicat, pentru ECONOMICA.NET, analistul Andrei Rădulescu, autorul raportului SSIF Broker Cluj Napoca.

În plus, preţul acţiunilor Compa Sibiu (CMP) a suferit deja corecţia prevăzută în raportul anterior, care se încheia cu recomandarea „VINDE, a şi fost atins pretul ţintă stabilit atunci şi piaţa a impus astfel modificarea“, a mai adăugat Andrei Rădulescu.

A rezultat  schimbarea recomandării în „PĂSTREAZĂ“. Noul preţ ţintă a fost stabilit la 0,595 lei / acţiune CMP, cu 6,4% mai mare decât preţul ţintă anterior, peste care piaţa s-a stabilizat în acest an.

Acţiunea CMP continuă să fie subevaluată, faţă de performanţele companiilor cu care este comparată. Dintre acestea, Delphi Automotive din SUA este una este principalele trei beneficiare ale Compa. I se alătură filiala Bosch din Belgia şi Honeywell Garrett.

Din grupul cu care este comparată Compa mai fac parte firmele Dana Holding, TRW Automotive şi Lear  Corporation (SUA), Magna International (Canada) şi Sogefi (Italia).

Ratele preţului acţiunii CMP faţă de profitul companiei, respectiv vânzările acesteia şi valoarea sa contabilă sun tinferioare mediilor aceloraşi rate ale companiilor menţionate, potrivit raportului Broker Cluj Napoca.

Compa Sibiu (CMP) este una dintre puţinele companii care au devenit poveşti de succes deşi controlate de salariaţi, şi care au făcut performanţe atât pe piaţa lor cât şi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Asociaţia Salariaţilor Compa are peste 54% din acţiunile CMP. Printre fondurile de investiţii acţionare se numără cele ale Firebird şi cele ale ING.

Firma sibiană a înregistrat în primele nouă luni din 2012 un profit în creştere cu 70% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 21,2 milioane lei, şi o cifră de afaceri în urcare cu 12,6%, la 391,4 milioane lei.

Compa se află în cel mai recent top al primilor 100 de exportatori, realizat de Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor Români (ANEIR).

Acţiunea CMP se află şi în topul celor mai probabile „câştigătoare ale anului 2013“, realizat de ECONOMICA.NET şi de brokerii parteneri.

„Compa Sibiu (CMP) şi producătoarea de lactate Albalact (ALBZ) „sunt companii cu afaceri bune şi stabile“, declara  Adrian Simionescu, pentru ECONOMICA.NET.
http://www.economica.net/castigatoarele-anului-2013-care-sunt-favoritele-brokerilor-si-eventualele-surprize_42762.html
 Firma valorează peste 126 de milioane de lei la BVB, după ce preţul acţiunii CMP a crescut cu peste 41% anul trecut şi a mai adăugat câteva procente în acest an.

Te-ar mai putea interesa și
BEI și FEI vor oferi sprijin României pentru consolidarea investițiilor făcute prin intermediul Facilității pentru Recuperare şi Rezilienţă
BEI și FEI vor oferi sprijin României pentru consolidarea investițiilor făcute prin intermediul Facilității pentru ...
Noua investiţie pentru îmbunătăţirea finanţării afacerilor, acţiunilor climatice şi a investiţiilor digitale în România, în cadrul Facilităţii UE de Redresare şi Rezilienţă, va fi......
Patru state din Uniunea Europeană vor să construiască în Marea Nordului centrale eoliene care crească de zece ori capacitatea eoliană offshore a blocului comunitar
Patru state din Uniunea Europeană vor să construiască în Marea Nordului centrale eoliene care crească de zece ori capacitatea ...
Germania, Belgia, Ţările de Jos şi Danemarca s-au angajat să construiască o capacitate de energie eoliană de cel puţin ...
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu 40% în primele patru luni din an
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu 40% în primele patru luni din an
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu aproape 40% în primele patru luni ale acestui an, indică datele preliminare ...
Compania germană Uniper va continua să importe gaze naturale din Rusia încă un deceniu
Compania germană Uniper va continua să importe gaze naturale din Rusia încă un deceniu
Grupul german Uniper SE intenţionează să menţină importurile de gaze naturale din Rusia încă un deceniu, chiar dacă ...