Păstrează acţiunile Condmag, spun analiştii. Contractele noi promit relansarea

Acţiunile constructorului de conducte magistrale Condmag Braşov (COMI) au un potenţial de creştere de 13%, potrivit preţului ţintă estimat de analiştii SSIF Broker Cluj Napoca. „Păstrează COMI“, recomandă raportul primit la redacţia ECONOMICA.NET.
Adrian N. Ionescu - vin, 23 nov. 2012, 10:17
Păstrează acţiunile Condmag, spun analiştii. Contractele noi promit relansarea

Preţul ţintă al acţiunilor Condmag Braşov (simbol bursier COMI) a fost estimat la 0,096 lei / titlu, în raportul SSIF Broker Cluj Napoca, primit la redacţia ECONOMICA.NET.

Acţiunile au crescut cu 5%, până la 0,085 lei /titlu, în prima jumătate a sesiunii de tranzacţionare de vineri, ca urmare a veştilor privind noile contracte adjudecate de companie.

Compania, controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, a încheiat , în ultimele două luni, cinci contracte în valoare cumulată de 39,6 milioane de lei cu transportatorul de gaze Transgaz Mediaş (TGN).

Preţul ţintă a fost estimat înaintea apariţiei veştii despre contracte. Condmag înregistrase o pierdere de 11,37 milioane de lei, în primele nouă luni din acest an, primele pierderi din ultimi 10 ani.

Chiar şi aşa, recomandarea „Păstrează“ a fost menţinută de ultimul raport al SSIF Broker, precizându-se că, într-o variantă pozitivă a contextului economic, preţul acţiunii ar putea creşte la 0,144 lei / titlu.

„Din perspective pe termen mediu, Condmag poate profita de relansarea investiţiilor în sectorul energetic, inclusiv de proiectele viitoare de transport ale gazelor descoperite de Petrom în Marea Neagră“, scrie analistul Andrei Rădulescu, în raportul său.

Programul de investiţii al Condmag din acest an se ridică la 8 milioane de euro, şi prevede dotarea cu echipamente. Este finanţat cu fonduri europene de 2,6 milioane de euro.

 

Limite

Estimările de preţ ţintă şi recomandările sunt emise de analişti, de obicei, pentru cel mult următoarele 12 luni, în ideea că nu apar schimbări semnificative în performanţele companiei şi pentru a acoperi o perspectivă cât mai lungă.

Rareori, însă, analiştii păstrează estimările pe întreaga perioadă, pentru că întotdeauna apar schimbări care afectează estimările.

Recomandările sunt făcute doar cu titlu informativ şi au doar rolul de repere pentru analizele proprii ale investitorilor.

Prin urmare, este necesar, explicit, următorul…

 

Avertisment

Atât SSIF Broker cât şi ECONOMICA.NET avertizează că estimările şi recomandările de mai sus sunt pur orientative, nu sunt şi sugestii de a lua anumite decizii de investiţii, responsabilitatea pentru acestea aparţinând exclusiv celor care iau, in funcţie de propria toleranţă la risc.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
BAT recrutează proaspăt absolvenţi de facultate, pe care-i ofertează cu salarii nete de peste 4.300 de lei lunar
BAT recrutează proaspăt absolvenţi de facultate, pe care-i ofertează cu salarii nete de peste 4.300 de lei lunar
British American Tobacco Global Business Services recrutează proaspăt absolvenţi de facultate, care au cel mult trei ani ...
Statele Unite au decis să boicoteze diplomatic Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, din cauza genocidului împotriva uigurilor
Statele Unite au decis să boicoteze diplomatic Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, din cauza genocidului împotriva ...
SUA au anunţat luni un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing din 2022, potrivit unui comunicat ...
Consiliul Local Sector 1 a respins proiectul de rectificare bugetară. PNL a reproșat că nu conținea toate facturile restante
Consiliul Local Sector 1 a respins proiectul de rectificare bugetară. PNL a reproșat că nu conținea toate facturile restante
Proiectul de rectificare bugetară a fost respins luni de Consiliul Local al Sectorului 1 cu 11 voturi "pentru", 9 "împotrivă" ...