Păstrează acţiunile Condmag, spun analiştii. Şi-a depăşit ţinta de preţ

Preţul de piaţă al acţiunilor constructorului de magistrale de gaze naturale şi petrol Condmag Braşov a depăşit preţul ţintă estimat de analiştii SSIF Broker Cluj acum două luni. Ca urmare, noul preţul ţintă este 0,112 lei/ titlu, cu aproape 6% mai mult decât cotaţia actuală, potrivit raportului primit la redacţia ECONOMICA.NET.
Adrian N. Ionescu - joi, 31 ian. 2013, 13:49
Păstrează acţiunile Condmag, spun analiştii. Şi-a depăşit ţinta de preţ

Recomandarea „Păstrează“ nu a fost, însă, actualizată, din cauza incertitudinilor pe termen scurt.

Climatul economic dur şi restricţiile (bugetare ale statului, n.r.) lasă puţin loc investiţiilor în infrastructura energetică. Companiile de stat vor fi nevoite să dea dividende mari“, estimează Andrei Rădulescu, în raportul  primit la redacţia ECONOMICA.NET.

Totuşi, Condmag Braşov (COMI) a încheiat, în ultimele luni ale anului trecut, cinci contracte în valoare cumulată de 39,6 milioane de lei cu transportatorul de gaze Transgaz Mediaş (TGN).

Compania continuă să fie subevaluată în urma comparaţiei cu companii din domeniu precum YIT (Finlanda), Technip (Franţa) şi alte patru companii din India şi SUA, potrivit analistului.

Potenţialul de creştere este susţinut de aşteptărilor pe termen mediu privind investiţiile în infrastructură ale Transgaz, Romgaz sau Petrom.

Tot pe termen mediu, „Condmag poate profita de relansarea investiţiilor în sectorul energetic, inclusiv de proiectele viitoare de transport ale gazelor descoperite de Petrom în Marea Neagră“, estima  Andrei Rădulescu, în raportul anterior.

Compania a înregistrat pierderi de peste 11 milioane de lei, din afaceri de 69,5 milioane de lei în primele 9 luni ale anului trecut. Este prima oară în ultimii 10 ani când firma are pierderi.

Condmag Braşov (COMI) este evaluată la peste 40 de milioane de lei la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Este controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, prin firma de foraj şi construcţii Dafora Mediaş (DAFR).

 

AVERTISMENT

Estimările de mai sus nu sunt nici prognoze, nici recomandări pentru anumite decizii de luat la bursă. Responsabilitatea deciziilor este a celor ce le iau.

Analiştii fac estimări de preţ ţintă pentru următoarele 12 luni, cercetând activele companiei şi comparându-le cu performanţele altor companii similare.

Estimările de preţ ţintă nu sunt decât repere, şi nu sugestii, chiar dacă sunt denumite recomandări. Sunt, de obicei, modificate mai devreme de 12 luni, pentru că intervin schimbări relevante în evoluţia performanţelor companiei.

Nici autorii estimărilor şi nici „ECONOMICA# nu-şi asumă răspunderea pentru rezultatele deciziilor de investiţii, luate de investitori, în funcţie de profilul de risc al investitorului.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Parc nou în Sectorul 6: Licitație de 15,5 milioane de lei pentru amenajarea unui spațiu verde între Cora și blocurile de la Plaza
Parc nou în Sectorul 6: Licitație de 15,5 milioane de lei pentru amenajarea unui spațiu verde între Cora și blocurile ...
Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 a scos la licitație un contract de 15,5 milioane de lei ...
BAT recrutează proaspăt absolvenţi de facultate, pe care-i ofertează cu salarii nete de peste 4.300 de lei lunar
BAT recrutează proaspăt absolvenţi de facultate, pe care-i ofertează cu salarii nete de peste 4.300 de lei lunar
British American Tobacco Global Business Services recrutează proaspăt absolvenţi de facultate, care au cel mult trei ani ...
Statele Unite au decis să boicoteze diplomatic Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, din cauza genocidului împotriva uigurilor
Statele Unite au decis să boicoteze diplomatic Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, din cauza genocidului împotriva ...
SUA au anunţat luni un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing din 2022, potrivit unui comunicat ...