Păstrează acţiunile Condmag, spun analiştii. Şi-a depăşit ţinta de preţ

Preţul de piaţă al acţiunilor constructorului de magistrale de gaze naturale şi petrol Condmag Braşov a depăşit preţul ţintă estimat de analiştii SSIF Broker Cluj acum două luni. Ca urmare, noul preţul ţintă este 0,112 lei/ titlu, cu aproape 6% mai mult decât cotaţia actuală, potrivit raportului primit la redacţia ECONOMICA.NET.
Adrian N. Ionescu - joi, 31 ian. 2013, 13:49
Păstrează acţiunile Condmag, spun analiştii. Şi-a depăşit ţinta de preţ

Recomandarea „Păstrează“ nu a fost, însă, actualizată, din cauza incertitudinilor pe termen scurt.

Climatul economic dur şi restricţiile (bugetare ale statului, n.r.) lasă puţin loc investiţiilor în infrastructura energetică. Companiile de stat vor fi nevoite să dea dividende mari“, estimează Andrei Rădulescu, în raportul  primit la redacţia ECONOMICA.NET.

Totuşi, Condmag Braşov (COMI) a încheiat, în ultimele luni ale anului trecut, cinci contracte în valoare cumulată de 39,6 milioane de lei cu transportatorul de gaze Transgaz Mediaş (TGN).

Compania continuă să fie subevaluată în urma comparaţiei cu companii din domeniu precum YIT (Finlanda), Technip (Franţa) şi alte patru companii din India şi SUA, potrivit analistului.

Potenţialul de creştere este susţinut de aşteptărilor pe termen mediu privind investiţiile în infrastructură ale Transgaz, Romgaz sau Petrom.

Tot pe termen mediu, „Condmag poate profita de relansarea investiţiilor în sectorul energetic, inclusiv de proiectele viitoare de transport ale gazelor descoperite de Petrom în Marea Neagră“, estima  Andrei Rădulescu, în raportul anterior.

Compania a înregistrat pierderi de peste 11 milioane de lei, din afaceri de 69,5 milioane de lei în primele 9 luni ale anului trecut. Este prima oară în ultimii 10 ani când firma are pierderi.

Condmag Braşov (COMI) este evaluată la peste 40 de milioane de lei la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Este controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, prin firma de foraj şi construcţii Dafora Mediaş (DAFR).

 

AVERTISMENT

Estimările de mai sus nu sunt nici prognoze, nici recomandări pentru anumite decizii de luat la bursă. Responsabilitatea deciziilor este a celor ce le iau.

Analiştii fac estimări de preţ ţintă pentru următoarele 12 luni, cercetând activele companiei şi comparându-le cu performanţele altor companii similare.

Estimările de preţ ţintă nu sunt decât repere, şi nu sugestii, chiar dacă sunt denumite recomandări. Sunt, de obicei, modificate mai devreme de 12 luni, pentru că intervin schimbări relevante în evoluţia performanţelor companiei.

Nici autorii estimărilor şi nici „ECONOMICA# nu-şi asumă răspunderea pentru rezultatele deciziilor de investiţii, luate de investitori, în funcţie de profilul de risc al investitorului.

Te-ar mai putea interesa și
Premier Energy cumpără parcul eolian „Mihai Viteazu” din judeţul Constanţa cu 88 de milioane de euro
Premier Energy cumpără parcul eolian „Mihai Viteazu” din judeţul Constanţa cu 88 de milioane de euro
Grupul Premier Energy a achiziţionat parcul eolian "Mihai Viteazu" din judeţul Constanţa, o regiune renumită pentru condiţiile favorabile de vânt, capacitatea totală instalată fiind de 80 MW,......
Oamenii de ştiinţă salută descoperirea unui material „interesant” care poate stoca gazele cu efect de seră
Oamenii de ştiinţă salută descoperirea unui material „interesant” care poate stoca gazele cu efect de seră
Oamenii de ştiinţă au salutat descoperirea "interesantă" a unui tip de material poros care poate stoca dioxidul de carbon, ...
Magazinele Lidl din România vor fi închise pe 5 și 6 mai 2024
Magazinele Lidl din România vor fi închise pe 5 și 6 mai 2024
Cele peste 350 e magazine Lidl din toată țara vor fi închise în prima și a doua zi de Paște, pe 5 și 6 mai 2024. Clienții ...
Ministrul de externe german pledează pentru admiterea rapidă în UE a Balcanilor de Vest – „Zonele gri” politice şi geografice în Balcani sau în estul UE sunt extrem de periculoase
Ministrul de externe german pledează pentru admiterea rapidă în UE a Balcanilor de Vest – „Zonele gri” ...
Ministrul de externe german Annalena Baerbock a pledat pentru admiterea rapidă în Uniunea Europeană a statelor candidate ...