Păstrează acţiunile Condmag, spun analiştii. Şi-a depăşit ţinta de preţ

31 01. 2013
condmag_53689300

Recomandarea „Păstrează“ nu a fost, însă, actualizată, din cauza incertitudinilor pe termen scurt.

Climatul economic dur şi restricţiile (bugetare ale statului, n.r.) lasă puţin loc investiţiilor în infrastructura energetică. Companiile de stat vor fi nevoite să dea dividende mari“, estimează Andrei Rădulescu, în raportul  primit la redacţia ECONOMICA.NET.

Totuşi, Condmag Braşov (COMI) a încheiat, în ultimele luni ale anului trecut, cinci contracte în valoare cumulată de 39,6 milioane de lei cu transportatorul de gaze Transgaz Mediaş (TGN).

Compania continuă să fie subevaluată în urma comparaţiei cu companii din domeniu precum YIT (Finlanda), Technip (Franţa) şi alte patru companii din India şi SUA, potrivit analistului.

Potenţialul de creştere este susţinut de aşteptărilor pe termen mediu privind investiţiile în infrastructură ale Transgaz, Romgaz sau Petrom.

Tot pe termen mediu, „Condmag poate profita de relansarea investiţiilor în sectorul energetic, inclusiv de proiectele viitoare de transport ale gazelor descoperite de Petrom în Marea Neagră“, estima  Andrei Rădulescu, în raportul anterior.

Compania a înregistrat pierderi de peste 11 milioane de lei, din afaceri de 69,5 milioane de lei în primele 9 luni ale anului trecut. Este prima oară în ultimii 10 ani când firma are pierderi.

Condmag Braşov (COMI) este evaluată la peste 40 de milioane de lei la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Este controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, prin firma de foraj şi construcţii Dafora Mediaş (DAFR).

 

AVERTISMENT

Estimările de mai sus nu sunt nici prognoze, nici recomandări pentru anumite decizii de luat la bursă. Responsabilitatea deciziilor este a celor ce le iau.

Analiştii fac estimări de preţ ţintă pentru următoarele 12 luni, cercetând activele companiei şi comparându-le cu performanţele altor companii similare.

Estimările de preţ ţintă nu sunt decât repere, şi nu sugestii, chiar dacă sunt denumite recomandări. Sunt, de obicei, modificate mai devreme de 12 luni, pentru că intervin schimbări relevante în evoluţia performanţelor companiei.

Nici autorii estimărilor şi nici „ECONOMICA# nu-şi asumă răspunderea pentru rezultatele deciziilor de investiţii, luate de investitori, în funcţie de profilul de risc al investitorului.