1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 15 º

Companii

Păsuire pentru beneficiarii PNDR. Fermierii își pot suspenda contractele sau angajamentele asumate

Beneficiarii măsurilor PNDR pot amâna implementarea anumitor etape din proiectele pentru care beneficiază de bani europeni. De asemenea,pe perioada în care România este în stare de urgență, pot solicita suspendarea prevederilor contractuale sau a angajamentelor asumate. Decizia aparține Ministerului Agriculturii care a elaborat un ordin în acest sens.

20 mar, 2020 | ECONOMICA.net

Beneficiarii PNDR au posibilitatea de a reorganiza, restructura sau reprograma activităților care fac obiectul finanțării prin PNDR, prin:
- prelungirea anumitor etape din graficul de implementare;
- reeșalonarea tranşelor de plată şi/sau majorarea numărului maxim de 5 tranşe de plată;
- prelungirea duratei de execuție a contractului de finanţare.

Totodată, beneficiarii au posibilitatea de a solicita suspendarea prevederilor contractuale sau a angajamentelor asumate, pe durata stării de urgență, în măsura în care în urma analizei efectuate, constată că nu pot să reorganizeze/restructureze/reprogrameze activitățile care fac obiectul finanțării, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Decizia vine în contextul obligațiilor pe care beneficiarii PNDR 2014-2020 le au de a adopta toate măsurile necesare pentru limitarea răspândirii riscului de contaminare cu Coronavirus prin orice mijloace, conform Hotărârii nr. 8 din 12.03.2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

"În paralel, MADR analizează soluțiile care pot fi aplicate pentru asigurarea lichidităților la nivelul fermierilor, cu prioritate pentru activitatea de producție și procesare, inclusiv prin instrumentele de creditare și garantare disponibile prin PNDR și bugetul de stat", mai anun'[ MADR..

În funcție de evoluția situației la nivel național, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va adopta și alte măsuri necesare în scopul gestionării corespunzătoare a situației excepționale cauzate de răspândirea COVID 19 în scopul luării tuturor măsurilor ce se impun pentru ca fermierii din România să beneficieze de sprijinul autorităților în această perioadă de criză şi să primească finanțările europene, atât pentru plățile directe cât și pentru proiectele de investiții din PNDR.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO