Pătrașcu, evoMAG: piața trotinetelor electrice a explodat aproape peste noapte. Următorul boom va fi al bicicletelor electrice

Piața trotinetelor electrice a explodat aproape peste noapte, vânzările, impulsionate și de lansarea serviciilor de închiriere a acestora, urmând să se ridice la zeci de milioane de euro în acest an, a spus Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG.
Lidia Neagu - joi, 30 mai 2019, 11:13
Pătrașcu, evoMAG: piața trotinetelor electrice a explodat aproape peste noapte. Următorul boom va fi al bicicletelor electrice

„Piața trotinetelor electrice a crescut foarte mult și practic a explodat peste noapte. Vânzările au fost ajutate și de firmele care oferă servicii de închiriere. Dar cum profilul românului este de a fi proprietar, la fel ca în cazul sectorului imobiliar, mulți preferă să le cumpere. Încep cu trotinete mai ieftine, de 1.000 de lei, iar mai apoi se reprofilează pe modele mai scumpe, dar mai fiabile”, a spus Mihai Pătrașcu.

El a estimat că vânzările ecoMAG din acest an vor ajunge la aproximativ 25 milioane de euro, din care 10% vor fi reprezentate de trotinetele electrice.

În prezent, evoMAG listează 150 de modele de trotinete electrice de la 30 de producători, cu prețuri ce variază între 1.000 de lei și 12.000 de lei.

Evoluția este cu atât mai importantă cu cât trotinetele electrice au fost introduse în portofoliul sellerului începând cu jumătatea anului trecut, alături de biciclete electrice, hoverboard-uri, skateboard-uri electrice și monocicluri electrice, inaugurând practic categoria de „vehicule electrice”.

Potrivit lui Pătrașcu, piața vehiculelor electrice din România se ridică la un volum de circa 40.000 de unități pe an, din care aproximativ 70-80% sunt trotinetele electrice. Cel mai bine vândut model din România este Xiaomi M365, la un preț de 1.900-2.000 de lei și reprezintă aproximativ 30% din piață.

„Din totalul pieței de vehicule electrice, în jur de 70-80% sunt trotinete, dar preconizez că în următorii trei ani bicicletele electrice vor exploda. Momentan sunt încă scumpe, de aceea se vând mai bine trotinetele”, a precizat reprezentantul evoMAG.

Circa 20% dintre români intenționează că cumpere o trotinetă electrică până la finalul acestui an, potrivit unui sondaj realizat în mediul online la solicitarea evoMAG. Decizia de cumpărare vine pe fondul utilității mari a produsului și ca răspuns la traficul aglomerat din marile orașe din România.

Bugetul alocat de români pentru achiziția unei /sport-fitness-vehicule-electrice-trotinete-electrice/” trotinete electrice este în creștere, consumatorii fiind dispuși să cheltuiască, în medie, 2.000 de lei, potrivit datelor evoMAG.

„Cererea mare și în continuă creștere pentru trotinetele electrice a făcut ca acestea să fie produsele cu cea mai mare ascensiune a vânzărilor în ultimul an. De aici și interesul nostru de a-i aduce împreună, pe evoMAG.ro, pe toți furnizorii și producătorii de trotinete electrice prezenți pe piața din România, reușind astfel să le oferim clienților cea mai mare și diversă gamă de trotinete electrice din România”, spune Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG.

Cât privește profilul clienților pentru trotinetele electrice, acestea sunt achiziționate cu precădere de bărbați (reprezentând 80% dintre cumpărători), cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, care fie sunt pasionați de mișcare și activități în aer liber, fie vor să găsească o alternativă la aglomerația din marile orașe și să economisească timp în trafic.

În mod obișnuit, clienții care își doresc o trotinetă electrică încep prin a achiziționa produse mai ieftine, vehiculele electrice reprezentând o categorie de produse relativ nou introdusă pe piața din România. Astfel, clienții optează inițial pentru un model dintr-o categorie de preț mai scăzut, pentru că își doresc să beneficieze de avantajele pe care le oferă o trotinetă electrică, precum ușurință în deplasare și manevrabilitate, rapiditate, autonomie etc., însă nu sunt dispuși la investiții mai mari. Ulterior achiziționează trotinete electrice mai scumpe, care oferă autonomie mai mare, sunt mai confortabile și mai ușoare.

De ce țin cont românii atunci când achiziționează o trotinetă electrică:
* Autonomia trotinetei,
* Dimensiunea acesteia,
* Design,
* Cât de rapid accelerează,
* Puterea motorului,
* Frâne,
* Timpul de încărcare
* Dotări (claxon, oglinzi, lumini).

De asemenea, tot mai multe firme încep să cumpere flote de trotinete electrice, în special cele care activează în domenii precum food delivery, logistică, sau companiile care investesc în instrumente de creștere a productivității angajaților, etc.

evoMAG este una dintre cele mai importante companii din industria de comerț electronic din România. Magazinul online comercializează peste 170.000 de produse din domeniile IT&C, electrocasnice, auto, de îngrijire personală, sport & fitness, asigurări şi produse destinate nou-născuților.

Te-ar mai putea interesa și
Iohannis l-a invitat pe Biden în România
Iohannis l-a invitat pe Biden în România
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că l-a invitat pe şeful administraţiei americane, Joe Biden, în România, pentru a continua discuţia pe care au avut-o în 2015. ...
Șeful autorității italiene de supraveghere financiară vrea ca piaţa criptomonedelor să fie reglementată
Șeful autorității italiene de supraveghere financiară vrea ca piaţa criptomonedelor să fie reglementată
Extinderea criptomonedelor fără o reglementare clară este un motiv de îngrijorare şi ar putea afecta modul în care ...
Ghinea: Primii bani din PNRR ar putea ajunge în România în octombrie sau noiembrie
Ghinea: Primii bani din PNRR ar putea ajunge în România în octombrie sau noiembrie
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat luni că primii bani din Planul Naţional ...
Au fost finalizate lucrările aferente opririi planificate a Unităţii 2 a CNE Cernavodă
Au fost finalizate lucrările aferente opririi planificate a Unităţii 2 a CNE Cernavodă
S.N. Nuclearelectrica S.A. a anunţat luni că lucrările aferente opririi planificate a Unităţii 2 CNE Cernavodă au fost ...