Patronatele din HoReCa reacționează față de noua propunere de revizuire a Codului fiscal. Inițiativa ar afecta sever industria ospitalității

Modificările aduse Codului fiscal, aşa cum au fost publicate luni în proiectul de ordonanţă propus de Ministerul de Finanţe, vor avea un impact sever asupra industriei ospitalităţii din România, atenţionează Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR), relatează Agerpres.
AGERPRES - mar, 05 iul. 2022, 17:12
Patronatele din HoReCa reacționează față de noua propunere de revizuire a Codului fiscal. Inițiativa ar afecta sever industria ospitalității

Proiectul de act normativ propune creşterea TVA de la 5% la 9% în HoReCa şi abrogarea Legii privind impozitul specific, ceea ce trece automat tot sectorul pe impozit pe venit, chiar dacă operatorii sunt sau nu sunt microîntreprinderi.

În cotext, Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii face apel la toţi parlamentarii să ia în considerare faptul că „impactul sever asupra HoReCa vine pe fondul tuturor celorlalte crize cu care se confruntă sectorul de peste doi ani încoace.

„Proiectul de ordonanţă propus de Ministerul de Finanţe va avea un impact sever asupra industriei ospitalităţii din România. Considerăm că nu este momentul pentru o impozitare crescută şi pentru eliminarea unor facilităţi fiscale! Facem apel la toţi parlamentarii României să ia în considerare impactul sever pe care aceste măsuri îl vor avea în industria HoReCa şi să îşi asume politic că au adoptat măsuri împotriva industriei ospitalităţii din România! Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR) va face toate demersurile necesare şi posibile pentru a se asigura că parlamentarii înţeleg impactul negativ al acestor măsuri asupra industriei şi că vor corecta aceste propuneri, în sensul eliminării lor”, menţionează Corina Martin, secretar general FPIOR.

Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii reprezintă interesele câtorva mii de operatori din industria ospitalităţii din toată ţara. FPIOR este dedicată creării unei comunităţi de profesionişti care să găsească şi să implementeze cele mai bune soluţii pentru industria ospitalităţii, nu doar apărându-i interesele în discuţiile cu autorităţile dar şi creând noi oportunităţi şi platforme pentru ca jucătorii din industrie să fie mai eficienţi şi să ofere produse şi servicii de cea mai înaltă calitate utilizatorului final.

Membrii Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii sunt patronatele locale HORETIM Timişoara, Horeca Transilvania (Cluj), Resto Constanţa, Asociaţia HoReCa Oltenia, Asociaţia HoReCa Bacău, Asociaţia Patronală HoReCa Argeş, Asociaţia Ospitalităţii Bihor, Hore Ca’N Maramu (Maramureş), Asociaţia HoReCa Sibiu şi Organizaţia Patronală a Cârciumarilor Braşoveni.

Te-ar mai putea interesa și
Se întrevede o posibilă criză a motorinei, pe măsură ce vine iarna. Cauze și explicații
Se întrevede o posibilă criză a motorinei, pe măsură ce vine iarna. Cauze și explicații
În condițiile unei cereri mai mare decât oferta, a capacității reduse de rafinare, a utilizării produselor petroliere în locul gazelor rusești și cu un embargou petrolier la orizont,......
Investițiile străine în agricultură și industria alimentară au scăzut cu peste 54% față de anul trecut, până la 28,7 milioane de euro. Topul investițiilor
Investițiile străine în agricultură și industria alimentară au scăzut cu peste 54% față de anul trecut, până la ...
Investițiile companilor străine în capital social al firmelor din România cu activități în agricultură și industria ...
Mașini clasice și electrice, pe șoselele din Sibiu la Transylvania Classic
Mașini clasice și electrice, pe șoselele din Sibiu la Transylvania Classic
Orașul Sibiu și șoselele din județ vor fi, timp de trei zile, din nou punctul de întâlnire al mașinilor clasice și ...
Corporatiștii din București s-au întors la birouri, traficul la metrou a crescut, dar e la jumătate față de 2019
Corporatiștii din București s-au întors la birouri, traficul la metrou a crescut, dar e la jumătate față de 2019
Angajații marilor corporații lucrează în sistem hibrid, cu zile petrecute acasă, dar și la birou. Asta s-a văzut și ...