1EUR = 4.8341 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Patronii din industria cărnii cer Parlamentului reducerea TVA la carne

Asociaţia Română a Cărnii (ARC) a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în care le solicită ajutorul direct în vederea scăderii TVA la carne.

24 noi, 2014 | Agerpres

Potrivit unui comunicat remis Agerpres, ARC solicită aprobarea prin vot a iniţiativei legislative de completare a art. 140 alin (2) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, prin care se propune reducerea TVA la 5% pentru carne şi preparate din carne, depusă deja la Camera Deputaţilor, în 10 martie a.c.

'TVA la nivelul de 24% încurajează evaziunea fiscală şi competiţia neloială. Producătorii şi procesatorii români de carne sunt la limita profitabilităţii şi situaţia s-a înrăutăţit şi mai mult după reducerea TVA în Ungaria, la 5% pentru carnea de porc. Din datele Asociaţiei Române a Cărnii, evaziunea fiscală este de aproximativ 13 miliarde de euro, adică 75% din TVA-ul care ar trebui încasat la bugetul de stat. Din păcate, nici 10% din TVA nu este colectat şi astfel statul este păgubit în fiecare an cu 600 de milioane de euro, din cauza evaziunii fiscale la carne şi la preparatele din carne. De aceea, solicităm aprobarea prin vot a iniţiativei legislative de completare a art. 140 alin (2) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, prin care se propune reducerea TVA la 5% pentru carne şi preparate din carne', a declarat Radu Timiş, preşedintele ARC, în comunicatul citat.

Potrivit comunicatului, prioritatea industriei cărnii pentru anul 2015 este reducerea TVA la carne şi la preparatele din carne la 5%.

'Federaţia Naţională PRO AGRO, Asociaţia Română a Cărnii (ARC), Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR) şi Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) au iniţiat o campanie la nivel naţional, în care sunt implicaţi şi consumatorii', se mai spune în comunicat.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO