Patronii Nuba duc clubul şi la Mamaia. Nuba Beach Club se deschide la 1 mai, după o investiţie de 2 mil. euro

In doar aproape doi ani si jumatate de la lansarea oficiala a primei locatii, restaurantul Nuba de pe strada Grigore Gafencu, in zona Herastrau din Bucurestiului, brandul Nuba ajunge pe Litoralul Marii Negre, in Mamaia Nord. Iar patronii promit că brandul Nuba va ajunge şi în alte zone din România.
Economica.net - mie, 18 apr. 2018, 11:55
Patronii Nuba duc clubul şi la Mamaia. Nuba Beach Club se deschide la 1 mai, după o investiţie de 2 mil. euro

Nuba Beach Club se va deschide în week-end-ul de 1 mai, iar petrecerea inaugurală va dura trei zile.

„De le inceput ne-am propus sa construim un brand. Nu doar un restaurant bun, nu doar un club popular, nu doar servicii de o calitate constanta, ci toate acestea la un loc”, spune Jean Sasu, managing partner Nuba si co-actionar al business-ului alaturi de alti doi antreprenori locali, Alin Negulescu si Alexandru Nanu.

Sasu are 10 ani de experienta in managementul financiar, Negulescu e unul dintre cei mai experimentati si vechi antreprenori locali din HoReCa – mai detine restaurantul Argentine si cafeneaua Bourbon Cafe din Baneasa Shopping City si restaurantul Breeze de pe litoral, iar Nanu are afaceri in media si organizarea de evenimente.

„In Bucuresti exista restaurante foarte bune, exista si cluburi exceptionale si cafenele de top. Sunt branduri care performeaza pe fiecare din verticalele pietei de HoReCa. Noi ne doream sa fim prezenti pe toate, sa dezvoltam business-ul, si de aici a rezultat natural concluzia ca avem nevoie de un brand puternic, dar nu de unul clasic de tip HoReCa, ci de unul de entertainment, cu accente puternice de life-style”, explica Sasu.

De ce life-style? „Pentru ca asta pretuiesc prietenii si, totodata, clientii nostri. Consistent sau aspirational, Nuba ofera, cu fiecare vizita, o poveste. Vrem sa poti spune ca ai fost la Nuba, fara alte explicatii, iar asta sa fie suficient ca sa-ti defineasca life-style-ul personal”, completeaza si Mihai Scarlat, communication manager-ul Nuba.

Clientii au varsta intre 25 si 45 de ani, deopotriva barbati si femei, cu venituri peste medie, care frecventeaza restaurantele si cluburile din insula greceasca Mykonos sau din Saint Tropez si nu se feresc sa calce pragurile marilor cluburi din Paris, Londra sau New York.

Primele doua locatii Nuba, restaurantul din Gafencu si Nuba Summer Vibes, restaurantul deschis in 2016 pe malul lacului Herastrau sunt complementare, locatia de iarna si locatia de vara, investitia in acestea atingand 900.000 de euro. Ambele mizeaza pe un concept devenit foarte popular in zonele zero ale clubbingului de lux mondial, restaurantul-club. Dupa-amiaza si seara functioneaza ca niste restaurante clasice. Meniul are un specific japonezo peruan, ce intra in categoria light gourmet, adica ingrediente de calitate abordate avangardist, o premiera pe piata bucuresteana a restaurantelor. Noaptea se transforma in club, o tranzitie tipica pentru viata de noapte bucuresteana, doar ca nu e necesara schimbarea locatiei.

Saptamanal sunt organizate seri tematice, in special joia, debutul weekendului pentru viata de noapte, aproape toate sustinute de artisti internationali sau autohtoni.

„Acesta este unul din secretele succesului Nuba. In fiecare saptamana oferim ceva diferit, investim in entertainmentul de calitate, ne reinventam mereu, iar clientii apreciaza asta”, spune Scarlat. De altfel, conceptul de evenimente de club se va pastra si la Nuba Beach Club. Cele trei nopti ale petrecerii de deschidere din perioada 28-30 aprilie vor fi gazduite, pe rand, de mega-staruri: Antonis Remos, celebrul cantaret grec ce deschide si inchide sezonul estival in Mykonos, Gianluca Vacchi, care a mai participat la evenimente marca Nuba, si Jean Roch, patronul celebrului lant de cluburi VIP Room.

In logica de business a grupului Nuba, investitia de 2 milioane de euro din Mamaia Nord va consolida atat cifra de afaceri, cat si brandul, spun antreprenorii.

Nuba Beach Club pastreaza aceleasi caracteristici ca si celelalte locatii ale grupului, insa se pozitioneaza si mai exclusivist. Noul club va avea pe langa clasicele zone de piscina, restaurant si club si un heliport propriu, pentru a facilita accesul clientilor foarte potenti. Pare o extravaganta, dar e o necesitate, pentru ca pretul unui zbor cu elicopterul la Mamaia este mai redus decat cel al unor sticle de sampanie consumate in cluburile din zona.
Accentul pe brand si dezvoltarea constanta a business-ului – in 2017 a fost inaugurata si Nuba Cafe din zona Dorobanti, o investitie de 300.000 de euro – par a fi pariuri castigat de ce trei antreprenori.

Anul 2015, de fapt cele cateva luni de functionare, a fost incheiat cu venituri de cca. 300.000 de euro, in 2016 acestea au ajuns la 3,5 milioane de euro, iar in 2017 cele trei locatii ale grupului au obtinut o cifra de afaceri de 6 milioane de euro, in crestere cu 70% fata de anul precedent. Anul trecut s-a incheiat si cu un profit operational de peste un milion de euro, potrivit declaratiilor administratorilor companiei. Pentru anul in curs, ca urmare a investitiei de pe litoral, se asteapta o noua crestere a afacerilor si o majorarea a profitului. „Avand in vedere sezonul scurt si subdezvoltarea infrastructurii turistice pe orizontala din statiunile estivale romanesti, investitia noastra poate fi considerata riscanta. Noi insa nu am facut nimic altceva decat sa consolidam brandul, urmarind life-style-ul clientilor nostri. Cum cei mai multi isi petrec o parte din weekendurile de vara pe litoral, le-am adus Nuba aici si suntem siguri ca ei vor aprecia asta. De asemenea, am vrut ca experienta Nuba sa fie accesibila si clientilor din afara Bucurestilor, cunoscut fiind faptul ca Mamaia Nord este un magnet pentru clientii premium din intreaga Romanie”, ne-a spus Jean Sasu.

De altfel, extinderea nationala este urmatorul pas in dezvoltarea Nuba. Cel mai probabil, anul viitor vor aparea primele francize Nuba Cafe in orase precum Cluj, Iasi sau Timisoara.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Guvernul scumpește benzina și motorina, de la 1 ianuarie. Cresc accizele, cu cât vei plăti în plus
Guvernul scumpește benzina și motorina, de la 1 ianuarie. Cresc accizele, cu cât vei plăti în plus
Ministerul Finanțelor a publicat noile accize care vor fi plătite în anul 2022, iar cele la carburanți au parte de o ...
Corina Creţu: Salariul minim în România ar ajunge la 3.500 de lei dacă s-ar aplica indicatorul de 60% din salariul mediu brut
Corina Creţu: Salariul minim în România ar ajunge la 3.500 de lei dacă s-ar aplica indicatorul de 60% din salariul mediu ...
Corina Creţu, membru supleant în Comisia pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale a Parlamentului European, ...
5 mari retaileri s-au întâlnit astăzi cu oficialii ANPC. Menținem un nivel constant al controalelor, anunță instituția
5 mari retaileri s-au întâlnit astăzi cu oficialii ANPC. Menținem un nivel constant al controalelor, anunță instituția
Cinci dintre cei mai mari retaileri alimentari, toți cu acționariat german, respectiv Kaufland, Lidl, Penny, Selgros și ...