1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Patronii ProTV anunţă rezultate peste aşteptări şi reducerea datoriilor

Grupul de televiziune Central European Media Enterprises (CME), proprietarul ProTV, a raportat miercuri o creştere peste aşteptări a profitului operaţional în trimestrul patru 2018, precum şi o reducere a gradului net de îndatorare, transmite Reuters.

06 feb, 2019 | Agerpres

În trimestrul patru 2018, profitul operaţional (OIBDA) a crescut cu 23%, până la 90,7 milioane de dolari, peste estimările analiştilor, în timp ce veniturile au urcat cu 3,2%, până la 228,3 milioane de dolari, graţie creşterii veniturilor din publicitatea pe televizor.

Pe ansamblul anului trecut, Central European Media Enterprises a realizat un profit operaţional de 222,7 milioane de dolari, în creştere cu 21%, în timp ce veniturile s-au majorat cu 10%, până la 703,9 milioane de dolari.

"Pentru al cincilea an la rând, am înregistrat un ritm de creştere a profitului operaţional de peste 20%. La fel de remarcabil, generarea de cash flow a crescut cu aproape 30% în 2018. Acest lucru ne-a permis o reducere cu aproape 440 milioane de dolari a datoriilor brute în ultimele 18 luni", a declarat Michael Del Nin, unul dintre cei doi directori generali de la CME.

"Credem că majorarea veniturilor din publicitatea TV în 2019 va fi suplimentată de o proporţie mai mare de venituri din alte surse", a adăugat celălalt director general de la CME, Christoph Mainusch.

CME, companie care are staţii de televiziune în cinci state din Europa Centrală şi de Est, a precizat că gradul său net de îndatorare a scăzut la 3,5x de la 5,4x la începutul anului. Această reducere a gradului de îndatorare a ajutat CME să îşi scadă costurile cu împrumuturile, aşa cum a convenit în acordurile de finanţare convenite cu acţionarul majoritar AT&T, care a devenit proprietar la CME după ce a preluat Time Warner.

CME este prezent în Cehia, Slovacia, Bulgaria şi România şi Slovenia. În România, din portofoliul CME fac parte: Pro TV, Pro 2, Pro X, Pro Gold, Pro Cinema, Pro TV Internaţional, MTV România şi Pro TV Chişinău.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO