1EUR = 4.8423 RON | Bucureşti 26 º

Companii

Patronii ProTV au făcut un profit operaţional de 22 mil. dolari, creştere de 29% în primul trimestru din 2017

Grupul de televiziune Central European Media Enterprises (CME), proprietarul ProTV, a anunţat miercuri că în primul trimestru al acestui an profitul său operaţional a înregistrat o creştere peste aşteptări de 29%, până la 22,1 milioane de dolari, graţie creşterii cheltuielilor pentru publicitatea TV, transmite Reuters.

26 apr, 2017 | Agerpres

Rezultatul anunţat de CME este peste estimările analiştilor intervievaţi de Reuters, care mizau pe un profit operaţional de 19,5 milioane de dolari. De asemenea, veniturile CME în primele trei luni ale anului au depăşit aşteptările, după ce au crescut cu aproape 5% până la 135 milioane de dolari.

CME, companie care operează în şase state din Europa Centrală şi de Est, a precizat că valoarea cheltuielilor pentru publicitatea TV a crescut în România, Cehia, Bulgaria şi Slovenia.

'Aceste rezultate financiare excelente, combinate cu recenta tranzacţie pentru a reduce costul datoriilor noastre, au făcut din primul trimestru al acestui an unul în care am realizat progrese şi realizări semnificative, ceea ce ne face foarte optimişti pentru restul anului', a declarat unul din cei doi directori generali de la CME, Michael Del Nin.

CME intenţionează să utilizeze creşterea din acest an pentru a începe să reducă o parte din datoriile sale de un miliard de dolari. Cu toate acestea, după o creştere solidă de 21% a profitului operaţional înregistrată în 2016, analiştii se aşteaptă la un avans mai modest în acest an.

În România, din portofoliul CME fac parte: Pro TV - liderul televiziunilor din România, Acasă, Acasă GOLD, Pro Cinema, Sport.ro, MTV România şi Pro TV Internaţional.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO