Patronul Christian Tour şi-a făcut firmă de curierat: Vrea să livreze colete cu drone şi să accepte plata cu criptomonede

AGERPRES - joi, 11 mart. 2021, 17:00
Patronul Christian Tour şi-a făcut firmă de curierat: Vrea să livreze colete cu drone şi să accepte plata cu criptomonede
Noua firmă de curierat rapid Memex intenţionează să utilizeze roboţi şi drone pentru a putea livra colete în zone greu accesibile din România, dar şi să implementeze plata cu monedele digitale.

 

„Cu o platformă tehnologică inovatoare, uşor de accesat şi utilizat, cu o flotă de maşini electrice în continuă creştere, Memex intră pe segmentul livrărilor de colete mici, până în 5 kilograme, propunându-şi să ofere timpi de livrare la costuri mai mici, cu o amprentă de carbon minimă şi flexibilitate în opţiuni de livrare pentru consumatori. Totodată, Memex îşi propune să revoluţioneze modul în care se desfăşoară activitatea de curierat în România şi are în plan inclusiv livrarea cu drone sau plata cu criptomonede, inspirându-se din modeluri de business de peste ocean”, se arată într-un comunicat al Memento Group, care a lansat recent firma de curierat rapid Memex.

Pandemia a dus la creșterea comerțului online

Piaţa de curierat rapid din România se află într-o continuă expansiune în ultima decadă, alimentată fiind de creşterea accelerată a segmentului e-commerce şi sporirea numărului de afaceri care şi-au mutat mare parte din activităţi în online. Acest avânt fiind accelerat în perioada scursă de la izbucnirea epidemiei de Covid-19, pe fondul modificării comportamentului de shopping al românilor, tot mai mulţi dintre aceştia apelează la magazine online, după cum o indică cele mai recente date statistice. Drept urmare, companiile de curierat din întreaga lume intenţionează să se extindă pentru a face faţă cererii în creştere din partea consumatorilor, să-şi extindă capacităţile de livrare şi să-şi modernizeze infrastructura reţelelor.

Fondatorul Memento Group, din care face parte şi brandul Christian Tour, antreprenorul Cristian Pandel, este cel care a demarat investiţia în nouă firmă de curierat rapid, după ce în ultimul an a lansat în România o companie aeriană şi un nou concept de retail pentru sănătate. Alături de Lucian Aldescu, omul care a lansat firma de curierat Pegasus şi fost CEO la DPD România, pariază pe o creştere considerabilă în domeniul curieratului şi coletăriei rapide.

„Efectele pandemiei de coronavirus se vor resimţi pe termen lung în activitatea din turism şi asta nu doar în România ci la nivel global”, susţine Cristian Pandel.

Tocmai din acest motiv acesta a ales să consolideze poziţia grupului său de firme cu activităţi preponderent în turism, prin adăugarea de noi linii de business cum sunt retailul online sau curieratul rapid.

„Este cât se poate de plauzibil ca în următorii ani să apară flote de ‘roboţi curier’ capabile să acopere zone urbane extinse, dar şi puncte de livrare greu accesibile, în sate îndepărtate de munte, în Delta Dunării sau în orice loc în care un client poate fi localizat de o aplicaţie smart prin intermediul unui telefon mobil”, a adăugat el.

Plata prin criptomonede

Pe de altă parte, Lucian Aldescu Managing Partner şi CEO Memex, afirmă că noua firmă de curierat are avantajul de a porni fără „balastul” pe care îl au companiile consacrate din România, respectiv logistica greoaie şi costisitoare, reţeaua de distribuţie rigidă, flote învechite şi greu de întreţinut.

De asemenea, roboţii şi dronele nu sunt singurele care fac parte dintr-o strategie îndrăzneaţă în industrie, ci şi plata cu monedele digitale.

„Memex îşi propune ca pe noua sa platformă să implementeze cât de curând şi plata cu monedele digitale, Bitcoin, într-o primă etapă”, spun reprezentanţii companiei.

Pe termen mediu, compania estimează o investiţie de două milioane de euro în sistemele informatice necesare gestionării şi organizării serviciului de curierat şi în resursa umană, respectiv reţeaua de distribuţie. În ceea ce priveşte dezvoltarea capacităţii logistice şi extinderea reţelei, este planificată deschiderea a circa 600 noi puncte de colectare şi livrare în întreaga ţară, până la finele anului 2021.

Cu o cifră de afaceri globală de aproape 195 milioane euro în 2019, Memento Group, are sediul central în Amsterdam şi operaţiuni în România, Grecia, Turcia, Spania, Republica Moldova şi SUA.

Te-ar mai putea interesa și
Numărul de milionari la nivel mondial a crescut în 2020 cu peste 5 milioane, în ciuda pandemiei
Numărul de milionari la nivel mondial a crescut în 2020 cu peste 5 milioane, în ciuda pandemiei
Numărul de milionari din întreaga lume a crescut anul trecut cu 5,2 milioane, în pofida faptului că pandemia a provocat o perturbare majoră a economiei mondiale, potrivit unui raport publicat......
APIA: Cererile pentru ajutoarele de stat destinate cultivării plantelor aromatice se depun până pe 30 iunie inclusiv
APIA: Cererile pentru ajutoarele de stat destinate cultivării plantelor aromatice se depun până pe 30 iunie inclusiv
Cererile de înscriere în Programul pentru susţinerea producţiei de plante aromatice pentru anul 2021 se depun până ...
Gazele naturale din Marea Neagră românească vor începe probabil să fie scoase în 2025-2026
Gazele naturale din Marea Neagră românească vor începe probabil să fie scoase în 2025-2026
Gazele naturale din Marea Neagră vor fi scoase, probabil în 2025-2026, a declarat, marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ...
Comisia Europeană și-a dat acordul pentru planurile de redresare și reziliență ale Italiei și Germaniei
Comisia Europeană și-a dat acordul pentru planurile de redresare și reziliență ale Italiei și Germaniei
Italia şi Germania au primit marţi undă verde din partea Comisiei Europene pentru planurile naţionale de redresare şi ...