Patronul Doraly a cumpărat pachetul de acţiuni deţinut de Templeton la Impact

Gheorghe Iaciu, patronul centrului comercial Doraly, a cumpărat pachetul de 6,15% deţinut de Templeton Asset Management la dezvoltatorul imobiliar Impact (IMP), participaţia omului de afaceri urcând astfel la peste 29%.  Franklin Templeton  administrează şi Fondul Proprietatea.
Economica.net - lun, 27 mai 2013, 08:55
Patronul Doraly a cumpărat pachetul de acţiuni deţinut de Templeton la Impact

Tranzacţia, în valoare de 1,7 milioane lei, a fost operată joi, pe piaţa Deal a BVB, titlurile fiind transferate la un preţ de 0,14 lei, în scădere cu 6,67% faţă de referinţă.

Iaciu a devenit cel mai important acţionar al Impact la finalul lunii martie, când a cumpărat 23,22% din acţiunile companiei, cu 6,4 milioane lei (1,4 milioane euro).

Acţiunile au fost cumpărate atunci printr-o tranzacţie specială de vânzare la ordin, prin care Biroul Executorilor Judecătoreşti Asociaţi Lex a vândut pachetul de 26,13% din acţiunile Impact Developer & Contractor deţinut de fondatorul dezvoltatorului imobiliar Dan Ioan Popp şi de Carmen Săndulescu.

Titlurile au fost scoase la vânzare la solicitarea unei companii de asigurări, pentru un credit acordat de Banca Transilvania. Pachetul de 26,13% din titlurile Impact a fost format din participaţia lui Popp (16,48%) şi a lui Săndulescu (9,65%).

Alături de Dan Ioan Popp, Săndulescu a dezvoltat compania Impact.

În acţionariatul Impact se regăseşte şi compania de administrare a investiţiilor East Capital, care deţine prin firma Salink Limited, din Cipru un pachet de 10,1% din acţiuni şi Adrian Andrici, cu 10,69%.

Acţiunile Impact, listate la BVB, se tranzacţionau la un preţ de 0,1509 lei/ unitate. La această cotaţie, capitalizarea companiei este de 29,85 milioane lei (6,8 milioane euro).

Iaciu a devenit cunoscut pe piaţa de capital după ce împreună cu mai mulţi acţionari SIF Muntenia au reuşit în luna iulie a anului trecut să îşi pună proprii reprezentanţi în Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor la societatea de investiţii financiare.

Te-ar mai putea interesa și
Rectificare bugetară pozitivă, potrivit draftului pregătit de Ministerul de Finanţe. Cele mai multe fonduri le va primi Ministerul Sănătăţii
Rectificare bugetară pozitivă, potrivit draftului pregătit de Ministerul de Finanţe. Cele mai multe fonduri le va primi ...
Rectificarea bugetară pe care o pregăteşte Executivul va fi pozitivă, potrivit draftului pregătit de Ministerul de Finanţe. Cele mai multe fonduri le va primi Ministerul Sănătăţii, peste......
Sondaj BNR – Băncile estimează menţinerea constantă a standardelor de creditare pentru trimestrul 3
Sondaj BNR – Băncile estimează menţinerea constantă a standardelor de creditare pentru trimestrul 3
Băncile estimează menţinerea constantă a standardelor de creditare pentru trimestrul III, atât în cazul împrumuturilor ...
Rachete lansate din Liban asupra Israelului, care a ripostat cu focuri de artilerie
Rachete lansate din Liban asupra Israelului, care a ripostat cu focuri de artilerie
Două rachete lansate din Liban au lovit miercuri Israelul, iar armata israeliană a tras focuri de artilerie asupra teritoriului ...
Rabla 2021 – AFM: Aproape 40.000 de persoane fizice s-au înscris la „Rabla Clasic”. Circa 6.000 au aplicat la „Rabla Plus”
Rabla 2021 – AFM: Aproape 40.000 de persoane fizice s-au înscris la „Rabla Clasic”. Circa 6.000 au aplicat ...
Aproape 46.000 de persoane fizice s-au înscris, până în prezent, în programul "Rabla" din acest an, din care 5.995 au ...