1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Patronul H&M a devenit al treilea cel mai bogat om din Europa. Vezi de ce

Cei mai bogați oameni ai lumii și-au adăugat în această săptămână, în total, 3 miliarde de dolari la averea lor netă, după ce magnatul suedez Stefan Persson (64 ani) a devenit al treilea cel mai bogat om din Europa.

23 iun, 2012 | ECONOMICA.net

Averea proprietarului H&M a crescut cu 1,9 miliarde de dolari, după ce săptămâna aceasta compania a anunțat cea mai mare creștere a profitului în șapte trimestre, potrivit Bloomberg. 

H&M, al doilea cel mai mare retailer din Europa, a crescut cu 9,62%. Potrivit indexului Bloomberg Billionires, Averea lui Persson a crescut la 24,2 miliarde dolari, cu 16,1 miliarde dolari în spatele spaniolului Amancio Ortega, care deține grupul Inditex, din care fac parte brandurile Zara, Bershka și Stradivarius.

Vânzările H&M în România au crescut de aproape trei ori în primul semestru fiscal încheiat la 31 mai, de la 103 milioane coroane suedeze (11,6 milioane euro) în urmă cu un an la 288 milioane coroane (32,6 milioane euro), potrivit datelor publicate miercuri de retailerul suedez de îmbrăcăminte.

H&M a deschis patru noi magazine în România, în trimestrul al doilea, numărul total al acestora ajungând la 15. Retailerul suedez are şase magazine în Bucureşti şi câte unul în Braşov, Cluj, Timişoara, Oradea, Constanţa, Arad, Craiova, Iaşi şi Suceava. H&M a deschis cel de-al 15-lea magazin din România în luna iunie, în centrul comercial Iulius Mall din Suceava.

Compania H&M (Hennes&Mauritz) a fost fondată în Suedia 1947 şi este listată la NASDAQ OMX Stockholm. Grupul H&M are peste 2.300 de magazine în 40 de pieţe, inclusiv magazine deschise în sistem de franciză.

La nivel de grup, vânzările excluzând TVA au urcat cu 14%, la 59,49 miliarde coroane (6,7 miliarde euro). Profitul după taxe a avansat cu 15,7%, la 7,95 miliarde coroane suedeze (900 milioane euro).

 

Citește și H&M România: Vânzările au crescut de aproape trei ori în primul semestru fiscal

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO