1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

Companii

Patronul RCS&RDS va încasa dividende de aproape 6 milioane de lei de la RCS Management

 Omul de afaceri Zoltan Teszari, care controlează indirect operatorul telecom RCS&RDS, va încasa dividende de aproape 6 milioane de lei de la RCS Management , societate unde deţine aproape 60% din capital, iar restul acţionarilor vor primi diferenţa până la 10 milioane de lei.

03 apr, 2013 | Mediafax

"Cu unanimitatea voturilor acţionarilor prezenţi se aprobă (...) distribuirea sub formă de dividend a sumei totale de 10 milioane de lei. De asemenea, se aprobă că dividendul, nedistribuibil către acţionarul Cable Communications Systems NV, să fie distribuit proporţional către ceilalţi acţionari (...)", se arată într-una din hotărârile acţionarilor RCS Management.

RCS Management este controlată de Zoltan Teszari, cu o participaţie de 58,92%, alături de Sfetozar Bugarszki - 7,23%, Nicuşor Dorel Schelean - 6,98%, Mihai Patap - 5,31%, Maria Docea - 4,56%, Ioan Bendei - 4,51%, Gheorghe Maftei - 4,51%, Dorina Schelean - 3,02%, Cable Communications Systems NV - 2,47% şi Traian Aurelian Sirian - 2,18%.

"Cu unanimitatea voturilor acţionarilor prezenţi se aprobă pierderea fiscală înregistrată de RCS Management în anul 2012 (...). De asemenea, se aprobă profitul contabil în valoare de 11.104.307 lei, din care suma de 10 milioane de lei va fi plătită ca dividend în una sau mai multe tranşe, în funcţie de posibilităţile financiare ale societăţii către acţionarii înregistraţi la data adoptării prezentei hotărâri", se mai spune într-o altă hotărâre.

Potrivit Ministerului Finanţelor Publice, RCS Management are ca obiect de activitate "alte activităţi de telecomunicaţii" şi a consemnat în perioada 2008-2011 pierderi cumulate de 170.470 lei.

În perioada analizată, cifra de afaceri a societăţii a fost zero, iar veniturile totale cumulate au atins 215.785 lei.

Teszari controlează indirect RCS&RDS, unul dintre cei mai importanţi jucători locali pe piaţa serviciilor de televiziune prin cablu şi prin satelit, telefonie fixă şi mobilă.

Operatorul şi-a dezvoltat propria infrastructură de telecomunicaţii pe suport de fibră optică şi acoperă cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă şi mobilă peste 200 oraşe din ţară.

În afară de Romania, RCS&RDS mai este prezent în Ungaria, Cehia, Slovacia, Serbia, Spania şi Italia. Principalii competitori pe piaţa românească sunt Romtelecom şi UPC.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO