1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Patronul UPC a cumpărat divizia de telefonie mobilă a Royal KPN NV din Belgia, pentru 1,43 miliarde dolari

Subsidiara belgiană a Liberty Global a anunţat luni achiziţionarea diviziei de telefonie mobilă a Royal KPN NV din Belgia pentru 1,33 miliarde de euro (1,43 miliarde de dolari), deoarece miliardarul John Malone vrea să-şi extindă imperiul european de cablu şi telecomunicaţii, transmit Bloomberg şi Reuters.

20 apr, 2015 | Agerpres

Telenet Group Holding NV, al cărei acţionar majoritar este Liberty Global, va finanţa achiziţia Base - divizia de telefonie mobilă a companiei olandeze Royal KPN NV din Belgia - prin numerar şi prin emiterea de noi acţiuni în valoare de un miliard de euro.

Subsidiara Liberty Global din Belgia ar urma să înregistreze după finalizarea acordului vânzări de 2,4 miliarde de euro şi economii de 150 milioane de euro. John Malone şi-a extins imperiul în Europa şi acum deţine operaţiuni de cablu şi telecomunicaţii din Ungaria până în Marea Britanie.

După vânzarea Base, compania KPN va rămâne doar cu operaţiunile din Olanda. Telenet are aproximativ 900.000 de abonaţi în timp ce Base are 3,3 milioane.

Liberty Global, cel mai mare operator de cablu din Europa, a anunţat că Telenet va cheltui 240 milioane de euro pentru a moderniza reţeaua Base, care în 2014 a avut vânzări de 690 milioane de euro. Anul trecut, Liberty Global a preluat operatorul britanic Virgin Media pentru 15,8 miliarde de dolari.

UPC România, una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii de pe piaţa locală, este afiliată la Liberty Global, liderul industriei mondiale de comunicaţii prin cablu, cu operaţiuni în 14 ţări.

Brandurile Liberty Global includ: Virgin Media, UPC, Unitymedia Kabel BW, Telenet şi VTR.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO