1EUR = 4.7340 RON | Bucureşti 26 º

Finanţe şi bănci

Patru bănci vor împrumuta Poşta Română cu 100 milioane de lei

 Banca Comercială România, Banca Transilvania, CEC Bank şi Millennium Bank România vor acorda Companiei Naţionale Poşta Română un împrumut de 100 milioane de lei pentru finanţarea capitalului de lucru, potrivit datelor operatorului poştal furnizate la solicitarea MEDIAFAX.

27 ian, 2013 | Mediafax

"În urma unei licitaţii iniţiată în iulie 2012, Banca Transilvania şi-a adjudecat un lot de 20 milioane de lei, iar un altul de către Banca Comercială România. Restul loturilor, în sumă de 60 milioane de lei, au rămas neadjudecate şi, în acest context, Poşta a procedat la negociere fără anunţ de participare. În urma procedurii, Millennium Bank şi-a adjudecat două loturi în sumă totală de 20 milioane de lei, pentru care s-a semnat deja contractul, iar restul au revenit CEC Bank, contractul de împrumut fiind în curs de semnare", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Poştei Române.

Anunţul de participare a fost publicat pe www.e-licitatie.ro în 18 iulie 2012, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor a expirat la 3 septembrie.

Compania a estimat costurile împrumutului la 8,8 milioane de lei.

Rambursarea creditului se va efectua din sursele proprii ale operatorului poştal.

Poşta Română este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii poştale.

Acţionarii operatorului sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu o participaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capital.

În 2011, cifra de afaceri a CNPR a scăzut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, în timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finanţelor Publice.

Compania avea la sfârşitul lui 2011 datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numărul mediu de salariaţi a scăzut cu peste 2.500, la 32.124 de persoane.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO