1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Patru companii controlate de Ion Ţiriac şi-au majorat capitalul social cu 117 mil. euro luna trecută

Patru societăţi controlate de omul de afaceri Ion Ţiriac şi-au majorat capitalul social cu un total de aproape 117 milioane de euro în luna ianuarie a acestui an. 

02 mar, 2015 | ECONOMICA.net

Compania Masterange România parte a grupului Ţiriac, şi-a majorat capitalul social cu aproape 62 de milioane de euro în ianuarie 2015, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Alte trei firme controlate de omul de afaceri Ion Ţiriac şi-au majorat capitalul social în luna ianuarie a acestui an. Este vorba de Automotive Real Estate, care şi-a majorat capitalul social cu 42,17 milioane de euro, Blue Sand Investment cu 11,72 milioane de euro şi Blue Park Investment cu 1,1 milioane de euro.

În total, majorările de capital operate de societăţile controlate de Ion Ţiriac se ridică la aproape 117 milioane de euro.

Prin societatea Blue Sand Investment s-a construit un parc solar cu o ca­pacitate de 8 MW în co­muna Păuleşti din judeţul Prahova. Inaugurat în 2013, parcul a necesitat o investiţie de 13,6 milioane de euro. 

Prin compania Masterange România a fost dezvoltat proiectul rezidenţial Stejarii, finalizat în 2010 şi care include opt clădiri cu 285 de apartamente, toate destinate închirierii.

CITEŞTE ŞI Ţiriac invită statul să-i verifice afacerile

Omul de afaceri este cel mai bogat român, potrivit Top 300 Capital, cu o avere estimată la 1,2-1,3 miliarde de euro. Proaspăt revenit în ţară după revoluţie, fostul mare tenisman a fondat, în 1991, prima instituţie bancară cu capital integral privat – Banca Comercială Ion Ţiriac (BCIT), într-o perioadă în care abia se conturau reglementări în domeniu, scrie Capital. În 1993, a reuşit să atragă în acţionariat Banca Europeana pentru Reconstructie şi Dezvoltare (BERD), care a rămas alături de BCIT aproape 10 ani. CITEŞTE mai mult AICI. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO