Patru hoteluri din București s-au vândut cu 20 de milioane de euro în primul trimestru din 2021

Patru hoteluri din București și-au schimbat proprietarii în acest an, iar valoarea totală a tranzacțiilor este de 20 de milioane de euro. Cea mai mare tranzacție realizată pe piața imobiliară în primul trimestru este vânzarea sediului BCR către Immofinanz, arată datele companiei de consultanță imobiliară CBRE.
Andrada Ghira - joi, 29 apr. 2021, 22:00
Patru hoteluri din București s-au vândut cu 20 de milioane de euro în primul trimestru din 2021

Vision Apartments anunța în luna martie semnarea acordului de cumpărare a hotelului Ramada Majestic București. Situat pe Calea Victoriei, hotelul cu 111 camere, deținut anterior de un grup de oameni de afaceri turci, a trecut în proprietatea companiei fondată de elvețianca Anja Graf. Valoarea tranzacției este de 13 milione de euro, potrivit CBRE Research și a datelor din piață.

CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Anja Graf a dat Elveția pe România. Înainte de achiziția Ramada Majestic, milionara a cumpărat teren pentru un proiect imobiliar lângă București

O altă tranzacție importantă pe piața hotelieră a fost parafată între două companii grecești. Zeus International, o companie grecească de management hotelier a cumpărat hotelurile Venezia, Central și Opera din București de la Alpha Real Estate Services, divizia de imobiliare a Alpha Bank.

Zeus administra cele trei hoteluri din 2015, iar anul acesta le-a cumpărat cu șape milioane de euro.

Tranzacții de aproape 100 de milioane de euro

Aceste două tranzacții cu hoteluri fac parte din top 5 al celor mai importante realizate în primele trei luni ale acestui an. În total, valoarea tranzacțiilor din primul trimestru a fost de 98 de milioane de euro, arată datele CBRE Research. Volumul tranzacționat este mai mic cu 19% față de valoarea înregistrată în aceeași perioadă a anului trecut.

Cea mai mare tranzacție a fost reprezentată de achiziția clădirii de birouri Bucharest Financial Plaza de către Immofinanz. Vânzătorul BCR și-a vândut sediul pentru 36 de milioane de euro.

CITEȘTE ȘI Immofinanz a cumpărat fostul sediu al BCR, clădirea Bucharest Financial Plaza de pe Calea Victoriei, pentru 36 de milioane de euro

Investitorii au arătat un interes sporit și pentru segmentul logistic și industrial. Fondul de investiții Oresa a cumpărat de la Tester Group proiectul industrial Solo Park de lângă Iași, pentru 15 milioane de euro. În plus, și CTP și-a extins prezența la Timișoara cu noi achiziții.

„Ce este interesant de remarcat este apetitul investitorilor pentru proiecte industriale: 38 milioane de euro din volumul total a fost generat de tranzacții cu spații industriale, aproape la egalitate cu volumul generat de clădirile de birouri, respectiv 40 mil. euro. Aceasta evoluție confirmă interesul investitorilor către proiectele industriale si presiunea de scădere a randamentelor pe acest segment. Încă de 20 milioane de euro au fost investite în hoteluri, segment pentru care observăm, de asemenea, un interes ridicat în ultimele luni. În continuare, ne așteptăm la achiziția de noi clădiri de birouri, precum și de parcuri de retail, aceasta din urmă fiind o tipologie de produs foarte căutată atât în România, cât și în celelalte piețe din Europa Centrală și de Est”, a declarat Mihai Pătrulescu, Head of Investment Properties, CBRE România.

Randamentele investițiilor imobiliare au rămas stabile pe toate cele trei sectoare: 7% pentru spațiile de birouri, 7,75% pentru cele industriale și 7% pentru retail.

În Europa Centrală și de Est (CEE: Cehia, Ungaria, Polonia, România și Slovacia), volumul investițiilor imobiliare a atins 1,95 mld euro în primul trimestru din 2021, la jumătate față de aceeași perioadă a anului trecut, conform datelor CBRE.

Fotografie de Mathieu Stern pe Unsplash

Te-ar mai putea interesa și
Intesa a acordat companiei de reciclare a aluminiului AS Metal Com un credit de 4 milioane de lei garantat de EximBank
Intesa a acordat companiei de reciclare a aluminiului AS Metal Com un credit de 4 milioane de lei garantat de EximBank
Compania Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo, a acordat firmei AS Metal Com SRL o facilitate de credit în valoare de 4 milioane de lei, având ca scop asigurarea......
Sphera Franchise Group a înregistrat în primele trei luni ale anului vânzări în creștere cu 6,6% și EBITDA mai mare cu 271%
Sphera Franchise Group a înregistrat în primele trei luni ale anului vânzări în creștere cu 6,6% și EBITDA mai mare ...
Sphera Franchise Group („Sphera”) a raportat în trimestrul întâi din 2021 vânzări în restaurante de 211,4 milioane ...
Compania Solaris va livra 40 de autobuze electrice Primăriei Pitești
Compania Solaris va livra 40 de autobuze electrice Primăriei Pitești
Solaris Bus & Coach, lider european în producția de vehicule electrice pentru transport public, a anunțat luni prin intermediul ...
Legea privind monitorizarea cu brăţări electronice în cadrul procedurilor judiciare şi execuţional penale, promulgată
Legea privind monitorizarea cu brăţări electronice în cadrul procedurilor judiciare şi execuţional penale, promulgată
Legea privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale a fost promulgată de ...