Patru județe din sudul țării au probleme de alimentare cu energie electrică. 257.000 de gospodării au rămas fără curent

Din cauza condițiilor meteorologice, a fost afectată alimentarea cu energie electrică din județele Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța, potrivit unui anunț al e-Distribuție Dobrogea. La ora 8, alimentarea era întreruptă în 191 localități, pentru circa 257.000 de clienți, în special în județele Ialomița și Călărași. Un număr de 175 linii de medie tensiune sunt afectate.
Alina Stanciu - Dum, 26 nov. 2023, 09:13
Patru județe din sudul țării au probleme de alimentare cu energie electrică. 257.000 de gospodării au rămas fără curent

Din cauza viscolului puternic, cu rafale ale vântului de peste 95-100 km/h, ninsoare abundentă și vizibilitate redusă spre zero, a fost afectată alimentarea cu energie electrică din județele Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța. Echipele de tehnicieni ale Rețele Electrice Dobrogea sunt mobilizate pentru restabilirea alimentării cu energie electrică, informează compania e-Distribuție Dobrogea.

Intervențiile sunt însă foarte grele. Situația alimentării cu energie electrică este una dinamică, la ora 8 alimentarea era întreruptă în 191 localități, pentru circa 257.000 de clienți, în special în județele Ialomița și Călărași. Un număr de 175 linii de medie tensiune sunt afectate.

„În prezent înregistrăm un număr mare de apeluri simultane în call-center, ceea ce duce la o întârziere în preluarea individuală a apelurilor. Asigurăm clienții că intervenim de îndată ce este posibil pentru remedierea avariilor”, mai spune compania.

De asemenea, în această dimineață vor fi transferate echipe suplimentare de la regiunea Muntenia, pentru soluționarea cât mai rapidă a avariilor.

„Continuăm să colaborăm cu autoritățile centrale și locale pentru a identifica și repara defectele provocate de vreme, iar echipele vor rămâne pe teren până la reluarea alimentării pentru toți clienții afectați”.

30 de localități afectate, în Tulcea

Peste 30 de localităţi din judeţul Tulcea nu au energie electrică, duminică dimineaţă, iar 32 de persoane aflate în 15 autoturisme au cerut ajutorul pompierilor pentru a-şi continua drumul, iar zece sectoare de drumuri naţionale şi judeţene sunt închise circulaţiei, din cauza viscolului, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta citat de Agerpres.

În intervalul orar 4,30 – 8,00, ISU Delta a înregistrat peste 40 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 prin care au fost anunţate preponderent copaci ori crengi căzute pe carosabil şi autoturisme.

„Au fost semnalate 15 autoturisme blocate ori care nu au mai putut înainta. În aceste autoturisme sunt 32 de pasageri. O parte din aceste autoturisme au fost deblocate de către serviciile voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ori de lucrători de la drumurile naţionale şi judeţene”, a precizat ISU Delta pentru Agerpres.

Potrivit sursei citate, 33 de localităţi nu au energie electrică, iar printre acestea se numără Jurilovca, Malcoci, Nufăru, Dorobanţu, Valea Nucarilor şi Agighiol.

De asemenea, zece sectoare de drumuri naţionale au fost închise circulaţiei: Ciucurova Topolog-limită cu judeţul Constanţa, Horia-Popasul Cerbului, Ciucurova-2 Cantoane, Baia-limită cu judeţul Constanţa, Măcin-Cerna-Horia, Tulcea-Agighiol, Cataloi-Ciucurova, Smârdan-Măcin, Nalbant-Horia şi Garvăn-IC Brătianu.

„Toate forţele şi mijloacele ISU Delta sunt la datorie şi intervin pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă. De asemenea, lucrătorii din cadrul Drumurilor Naţionale şi judeţene intervin cu utilaje pentru degajarea zăpezii de pe carosabil. Facem încă o dată un apel către cetăţeni să evite deplasările în afara localităţilor, iar dacă nu pot amâna, să se informeze din surse oficiale despre starea drumurilor”, se arată în anunţul ISU Delta.

Trenuri anulate, spre Constanța

Zeci de localităţi din judeţul Constanţa au rămas, duminică, fără alimentare cu apă şi energie electrică, din cauza ninsorii şi a viscolului.

Peste 20 de trenuri au fost anulate.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, 11 localităţi sunt fără alimentare cu apă şi 55 de localităţi, fără alimentare cu energie electrică, 24 de trenuri fiind anulate, informează Agerpres.

Sunt închise circulaţiei rutiere mai multe drumuri naţionale: DN 22C, DN 38, DN 3, DN 22A, DN 22, DN 2C. Toate drumurile judeţene din Constanţa sunt şi ele închise traficului rutier.

„Evitaţi să porniţi la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informaţi-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. Înainte de plecare, asiguraţi-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.). Urmăriţi la posturile radio/TV buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor”, atenţionează ISU.

În Galați sunt opt localități afectate

Opt localităţi din judeţul Galaţi au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic, fiind afectaţi peste 7.400 de abonaţi, informează ISU Galaţi, citat de Agrepres.

Vântul care suflă cu cu 80-90 km/oră şi viscolul puternic au dus la deteriorarea mai multor linii de înaltă tensiune şi la afectarea a 7.461 de abonaţi din localităţile Cuca, Rediu, Suhurlui, Pechea, Costache Negri, Cişmele, Plevna şi Odaia Manolache.

Potrivit Secţiei Galaţi a Drumuri Naţionale, nu este închis niciun tronson de drum, cel mai greu circulându-se DN24 D, unde vântul puternic formează suluri de zăpadă.

Peste 15 utilaje acţionează pe drumurile naţionale din judeţul Galaţi, iar pentru evitarea accidentelor rutiere, pe parcursul nopţii, au fost împrăştiate 32 tone de sare pe carosabil.

Drmuri închise în toată țara

Circulaţia rutieră este închisă începând cu ora 9,00, pe DN 24 D, la limita cu judeţul Vaslui, a informat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Buzău.

„Se închide circulaţia rutieră pe DN 24 D în judeţul Galaţi. Din cauza cantităţii mari de zăpadă şi a viscolului puternic, s-a decis începând cu ora 9,00 închiderea circulaţiei rutiere pe DN 24 D, sectorul cuprins între intersecţia cu DN 26 – limita cu judeţul Vaslui”, se arată în informarea DRDP Buzău citată de Agerpres.

Peste 15 utilaje acţionează pe drumurile naţionale din judeţul Galaţi, iar pentru evitarea accidentelor rutiere, pe parcursul nopţii, au fost împrăştiate 32 tone de sare pe carosabil.

De asemenea, mai multe sectoare de drumuri naţionale din judeţul Buzău au fost închise, duminică dimineaţă, din cauza viscolului puternic şi a precipitaţiilor abundente.

Potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri, începând cu ora 6,45 s-a închis circulaţiei rutiere DN 2C, sectorul cuprins între Costeşti-limita cu judeţul Ialomiţa; DN 22, sectorul cuprins între Râmincu Sărat-Băile – de la ora 7,00; DN 2 B, sectorul cuprins între Buzău şi Vizireni – de la ora 7,00.

De asemenea, a fost închis DN 2 Buzău – Râmnicu Sărat.

Începând cu ora 6,30 a fost impusă o restricţie de 3,5 tone pe DN 2, sectorul cuprins între Mărăcineni – Rm Sărat şi sectorul cuprins între Rm Sărat – limită cu judeţul Vrancea.

Circulaţia autovehiculelor pe patru sectoare de drumuri naţionale din judeţul Călăraşi a fost închisă temporar duminică dimineaţa, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

Cele patru sectoare de drumuri naţionale sunt Călăraşi-Feteşti, Călăraşi-limita cu judeţul Ialomiţa, Călăraşi-Mănăstirea şi Călăraşi-Lehliu Gară.

„În judeţ se circulă în condiţii de iarnă, sfătuim ferm şoferii să circule cu multă atenţie, adoptând constant o conduită preventivă pe tot parcursul traseului, să aibă autovehiculele echipate corespunzător, să nu efectueze depăşiri periculoase sau manevre riscante, să respecte restricţiile impuse şi indicaţiile poliţiştilor aflaţi în teren”, se arată în comunicatul IPJ Călăraşi.

Circulaţia autovehiculelor pe şase sectoare de drumuri naţionale şi judeţene din Tulcea este suspendată duminică dimineaţa, din cauza viscolului, a zăpezii depuse pe carosabil şi a gradului redus de vizibilitate, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

Cele şase sectoare de drumuri sunt Ciucurova-Topolog-limită cu judeţul Constanţa de pe DN 22A, Horia-Popasul Cerbului de pe DN 22D, Ciucurova-2 Cantoane, DN 22D, Baia-limită cu judeţul Constanţa, DN 22, Măcin-Cerna-Horia, DN 22D, respectiv Tulcea-Agighiol, DJ 222.

„Pe sectoarele de drum se intervine cu utilaje, însă din cauza viscolului vizibilitatea în acea zonă este zero. Până la ora 10,00, judeţul Tulcea se află sub o atenţionare cod roşu de vânt. Se vor înregistra intensificări ale vântului care vor depăşi 100 de kilometri pe oră”, a precizat ISU Delta Tulcea.

Circulaţia rutieră pe podul suspendat peste Dunăre este închisă duminică, între orele 07,00-14,00, din cauza vântului puternic şi a precipitaţiilor abundente, judeţul Brăila aflându-se sub cod roşu de vreme severă, a informat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Buzău.

„Având în vedere avertizarea cod roşu emisă de ANM, din cauza vântului puternic şi a precipitaţiilor abundente, s-a luat decizia ca circulaţia rutieră pe podul suspendat de la Brăila să se închidă în intervalul orar 7,00-14,00, cu posibilitatea prelungirii, dacă situaţia o impune”, se arată în infirmarea DRDP Buzău.

De asemenea, s-a luat decizia ca toate drumurile naţionale din judeţul Brăila, cu excepţia celui spre Galaţi, să fie închise circulaţiei preventiv pe perioada codului roşu.

ANM a emis o avertizare cod roşu de viscol puternic cu rafale ale vântului de peste 95 – 100 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă viscolită, vizibilitate redusă spre zero. Localităţile din judeţul Brăila vizate de această avertizare sunt: Ianca, Însurăţei, Şuţeşti, Ulmu, Movila Miresii, Dudeşti, Măxineni, Victoria, Traian, Cireşu, Mircea Vodă, Bărăganul, Zăvoaia, Galbenu, Jirlău, Salcia Tudor, Ciocile, Bordei Verde, Roşiori, Surdila-Găiseanca, Vişani, Gradiştea, Râmnicelu, Gemenele, Surdila-Greci, Scorţaru Nou, Racoviţă, Făurei.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Ungaria – Viktor Orban este criticat de investitorii germani pentru clientelism
Ungaria – Viktor Orban este criticat de investitorii germani pentru clientelism
Investitorii germani au considerat mult timp Ungaria drept propria lor ogradă, în condiţiile în care constructori auto precum Mercedes sau BMW continuă să îşi extindă prezenţa şi să......
Premier Energy cumpără parcul eolian „Mihai Viteazu” din judeţul Constanţa cu 88 de milioane de euro
Premier Energy cumpără parcul eolian „Mihai Viteazu” din judeţul Constanţa cu 88 de milioane de euro
Grupul Premier Energy a achiziţionat parcul eolian "Mihai Viteazu" din judeţul Constanţa, o regiune renumită pentru condiţiile ...
Oamenii de ştiinţă salută descoperirea unui material „interesant” care poate stoca gazele cu efect de seră
Oamenii de ştiinţă salută descoperirea unui material „interesant” care poate stoca gazele cu efect de seră
Oamenii de ştiinţă au salutat descoperirea "interesantă" a unui tip de material poros care poate stoca dioxidul de carbon, ...
Magazinele Lidl din România vor fi închise pe 5 și 6 mai 2024
Magazinele Lidl din România vor fi închise pe 5 și 6 mai 2024
Cele peste 350 e magazine Lidl din toată țara vor fi închise în prima și a doua zi de Paște, pe 5 și 6 mai 2024. Clienții ...