Patru modele de cinci stele și unul de patru la cele mai recente teste de siguranță EuroNCAP – VIDEO

Organismul de testare a siguranței vehiculelor, EuroNCAP, a dat publicității rezultatele ultimelor sale teste la care au fost verificate trei modele Hyundai, unul Ford și unul Toyota.
Robert Stan - joi, 28 oct. 2021, 07:05
Patru modele de cinci stele și unul de patru la cele mai recente teste de siguranță EuroNCAP - VIDEO

European New Car Assessment Programme (EuroNCAP) a dat publicității aseară rezultatele evaluării siguranței pentru cinci noi modele. Hyundai Ioniq 5, Hyundai Tucson, Ford Mustang Mach-E, și Toyota Yaris Cross au obținut toate un rating de cinci stele, în timp ce micul Hyundai Bayon a primit patru stele.

Conform oficialilor EuroNCAP, „Hyundai impresionează de această dată cu trei noi modele. Electricul Ioniq 5 și SUV-ul Tucson au obținut un rating de cinci stele, iar Hyundai Bayon patru stele”.

Deși Tucson a depășit doar la limită standardele impuse sistemelor de asistență pentru a ajunge la calificativul de top de cinci stele, atât acest model cât și Ioniq 5, au un nivel bun al siguranței generale. Crossoverul Bayon, care a intrat într-un segment deja supraaglomerat și extrem de competitiv, asigură o protecție solidă în eventualitatea unui accident și deține funcții performante de evitare a evenimentelor neplăcute. Astfel micul vehicul a obținut un rating de patru stele.

Totodată, noul vehicul complet electric al Ford, Mustang Mach-E, seamănă foarte puțin cu mașina clasică cu care împarte numele. În timp ce vechiul model sport s-a chinuit să câștige trei stele în 2017, noul Mustang Mach-E și-a asigurat cu fermitate un rating de cinci stele.

Al patrulea model testat de această dată de EuroNCAP, Toyota Yaris Cross, calcă pe urmele modelelor Mirai și Yaris obținând un rating similar de cinci stele. Mașina, disponibilă cu sisteme de propulsie alimentate cu benzină sau hibride fără încărcare la priză (HEV) a fost testată pentru siguranță atât în Australia cât și Europa, două piețe importante pentru Yaris Cross, iar ratingul final a fost dat de EuroNCAP în colaborare cu organizația-soră ANCAP.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...