Patru noi vehicule, testate de EuroNCAP

Robert Stan - mie, 03 mart. 2021, 14:11
Patru noi vehicule, testate de EuroNCAP

EuroNCAP, a dat astăzi publicității rezultatele primelor modele testate în 2021.

Conform EuroNCAP, două mașini noi – Polestar 2 și Cupra Formentor – au obținut calificativul maxim de cinci stele după cel mai recent protocol de tesatre, în timp ce Renault Arkana și Lexus UX 300e, ambele derivate din modele testate anterior, au fost adăugate pe lista mașinilor verificate în 2019.

Schimbările rapide din industria auto globală nu sunt nicăieri mai evidente decât la ​​marca chino-suedeză Polestar. Cu sediul central în Göteborg, Suedia, producătorul auto produce modelul electric Polestar 2 la uzina chineză a Geely, proprietarului Volvo Cars. Modelul testat în 2021 de EuroNCAP a obținut un procentaj de 92% pentru protecția adulților, 89% pentru cea oferită copiilor, 80% pentru utilizatorii vulnerabili ai infrastructurii și 86% pentru sistemele de asistență a șoferului.

Cupra, un nume familiar al mărcii Seat, dar care a devenit un brand în sine, reprezintă acum ramura sportivă al companiei spaniole cu sediul la Martorell. Din fericire, siguranța este în mod clar esențială pentru producătorul spaniol, parte a grupului Volkswagen. Testul a relevat că noul Cupra Formentor oferă o protecție de 93% adulților din mașină, 88% copiilor, 68% pietonilor și are un procent de 80% în domeniul sistemelor de asistență.

„Suntem la un an de când Covid a devenit o pandemie globală și industria auto a avut a fost loovită dur. Vânzările au scăzut, iar producătorii de automobile trebuie să găsească modalități de a reduce costurile și de a maximiza profiturile. EuroNCAP își îndeplinește rolul de a verifica dacă siguranța nu este compromisă în aceste condiții. Este îmbucurător faptul că Polestar și Cupra o plasează pe primul loc pe agendele lor. Este un domeniu în care consumatorii nu vor accepta o scădere a standardelor”, a declarat Michiel van Ratingen, secretarul general al EuroNCAP.

Tot în 2021 au fost testate și modelelele Renault Arkana și Lexus UX 300e. Dat fiind faptul că Arkana are la bază platforma modelului Captur rezultatele au fost adăugate sistemului de testare folosit în 2019. De asemena, Lexus UX 300e este considerat doar o variantă modelului Lexus UX, testat în 2019.

În baza datelor colectate, Arkana are, ca și Captur, 96% pentru protecția adulților, 83% pentru cea oferită copiilor, 75% pentru utilizatorii vulnerabili ai infrastructurii și 74% pentru sistemele de asistență a șoferului.

Imediat după prezentarea rezultatelor de la testele EuroNCAP, oficialii Renault au trimis un comunicat în care se arată că noul Renault Arkana este echipat cu cea mai recentă tehnologie de asistență la conducere. Printre sistemele ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), care asigură o conducere mai sigură și mai plăcută, se numără asistența la conducerea pe autostradă și în trafic, recunoașterea semnelor de circulație, avertizarea la depășirea benzii și asistență pentru păstrare a benzii. De exemplu, atunci când sunt detectați bicicliști și pietoni, frânarea activă de urgență avertizează șoferul cu privire la o situație periculoasă și poate iniția frânarea în cazul în care șoferul nu reacționează.

Indiferent de condițiile meteorologice, ziua sau noaptea, la depășirea sau schimbarea benzii de circulație, în oraș sau gata de parcare, aceste tehnologii de asistență acționează în favoarea unei siguranțe mai bune pentru toată lumea, contribuind la scăderea pericolului indiferent dacă vă aflați în vehicul, ca șofer sau pasager, sau în exterior, ca utilizator expus al drumului.

Prin urmare, noul Arkana asigură siguranță activă și pasivă la cel mai înalt nivel, în conformitate cu criteriile EuroNCAP. Rezultatul de cinci stele reflectă întreaga expertiză Renault în domeniu și angajamentul său de a oferi vehicule inovatoare, mai fiabile și mai sigure, accesibile cât mai multor oameni.

În privința modelului Lexus UX 300e, EurNCAp a arătat că acesta oferă o protecție de 96% adulților din mașină, 85% copiilor, 82% pietonilor și are un procent de 77% în domeniul sistemelor de asistență.

Te-ar mai putea interesa și
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Rusia nu are nevoie să interzică exporturile de motorină, pentru a răspunde la creşterea preţurilor şi posibilele deficienţe în aprovizionarea cu carburant, după ce atacurile cu drone au......
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale pentru boabe a României a crescut anul trecut cu 9,1% respectiv cu 1,71 milioane de tone, de la 18,861 ...
Autostrada Sibiu – Pitești: Porr a săpat 855 de metri din primul tunel veritabil de autostradă din România VIDEO
Autostrada Sibiu – Pitești: Porr a săpat 855 de metri din primul tunel veritabil de autostradă din România VIDEO
Constructorul austriac Porr a săpat 855 de metri pe ambele fire ale primului tunel veritabil de autostradă din România, ...
Leferman, Berarii României: Suntem la 20% grad de colectare a ambalajelor SGR puse în piaţă
Leferman, Berarii României: Suntem la 20% grad de colectare a ambalajelor SGR puse în piaţă
Gradul de colectare înregistrat prin Sistemul de Garanţie-Returnare (SGR) a înregistrat o creştere exponenţială de ...