PE adoptă o rezoluţie ce reduce limita pentru emisiile de CO2 ale vehiculelor comerciale uşoare noi

Limita de emisii de CO2 pentru noile vehicule comerciale uşoare comercializate în UE trebuie redusă până în 2020 de la 203g/km în prezent la 147g/km, conform unei propuneri legislative aprobate de Parlamentul European marţi, în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg. Textul, agreat deja informal cu Consiliul de Miniştri, cere şi introducerea unor metode de testare mai precise pentru emisiile de CO2.
Economica.net - mar, 14 ian. 2014, 13:16
PE adoptă o rezoluţie ce reduce limita pentru emisiile de CO2 ale vehiculelor comerciale uşoare noi

‘Am ajuns la acest rezultat după negocieri dificile. Sunt mulţumit că nu am capitulat în faţa niciunei presiuni să modificăm ţinta. Întrucât durabilitatea vehiculelor comerciale este mai mare decât a automobilelor, este firesc să ne păstrăm ţinta pe care ne-am fixat-o’, a spus eurodeputatul german Holger Krahmer, din grupul ALDE, al cărui raport a fost adoptat cu 552 voturi pentru, 110 împotrivă şi 12 abţineri.

Ţinta de 147g/km până în 2020 priveşte limita maximă pentru media emisiilor autorizate pentru o întreagă flotă de modele realizate de fiecare producător de camionete cu o greutate de 2.610 tone fără încărcătură şi 3,5 tone cu încărcătură, înregistrat în UE. Regula se va aplica producătorilor care realizează mai mult de 1.000 de vehicule pe an, conform înţelegerii dintre PE şi Consiliu.

În consecinţă, producătorii vor fi obligaţi să realizeze suficiente modele ecologice pentru a contrabalansa vehiculele mai grele sau mai poluante, pentru a obţine un echilibru de 147g/km până în 2020, fiind în caz contrar pasibili de pedepse.

Pentru a-şi atinge obiectivele, producătorii trebuie să se bazeze pe un sistem de super-credite care oferă o pondere mai mare vehiculelor care emit mai puţin de 50g/km de CO2. Acest sistem existent nu va mai fi reînnoit după expirarea sa în 2018, se menţionează în rezoluţie.

Textul adoptat acoperă lacunele protocolului actual privind testul de performanţă în privinţa mediului, pe care producătorii l-au folosit pentru a genera date de consum şi emisie aproape imposibil de atins în condiţii normale de exploatare a vehiculelor, se menţionează într-un comunicat publicat pe site-ul PE.

Eurodeputaţii vor să înlocuiască acest protocol cât de curând posibil cu noua Procedura internaţională de testare a vehiculelor uşoare (WLTP), definită de ONU. În cursul negocierilor, PE a obţinut un angajament din partea CE privind implementarea WLTP cu prima ocazie potrivită, mai precizează sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și
„Ne aşteptăm ca până la finalul anului nivelul ROBOR să fie în jur de 7% şi dobânda BNR la 6%” – Adrian Codirlaşu, CFA
„Ne aşteptăm ca până la finalul anului nivelul ROBOR să fie în jur de 7% şi dobânda BNR la 6%” – ...
După ultima şedinţă de politică monetară a BNR, optimismul analiştilor economici pare să revină. "Vedem o dobândă de politică monetară în jur de 6%, cu o rată a dobânzii la......
Ziarul de opoziție rus Novaia Gazeta a fost amendat cu 350.000 de ruble pentru abuz de libertate a presei
Ziarul de opoziție rus Novaia Gazeta a fost amendat cu 350.000 de ruble pentru abuz de libertate a presei
Publicaţia independentă Novaia Gazeta din Rusia a anunţat miercuri că a fost amendată cu 350.000 de ruble (circa 5.700 ...
Ucraina evită intrarea în incapacitate de plată după ce obține amânarea plății unor datorii externe
Ucraina evită intrarea în incapacitate de plată după ce obține amânarea plății unor datorii externe
Creditorii externi ai Ucrainei au acceptat cererea acesteia de a îngheţa timp de doi ani plăţi în contul unor obligaţiuni ...
Kaufland inaugurează mâine două magazine, la Baia Mare și Hațeg
Kaufland inaugurează mâine două magazine, la Baia Mare și Hațeg
Kaufland România inaugurează pe 11 august două magazine, la Baia Mare și Hațeg și generează aproximativ 150 de locuri ...