1EUR = 4.8397 RON | Bucureşti 27 º

Companii

"Pe gustate" îşi pregăteşte exitul din business-ul de retail

Producătorul de lactate din județul Argeș Lactag, deţinuătorul brandului "Pe gustate", îşi pregăteşte exitul din business-ul cu carne şi cel de retail. Compania, aflată în insolvenţă din 2016, a scos la licitaţie fabrica de procesare carne pe care o deţine lângă Craiova şi are planuri de vânzare pentru cele 12 magazine pe care le mai are în portofoliu. Afacerea principală a companiei va rămâne astfel producţia de lactate pentru care cei doi investitori autohtoni, Robert Iriza şi Adriean Asan-Mic caută potenţiali parteneri.

13 feb, 2019 | ECONOMICA.net

Lactag, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de lactate, deţinut de către oamenii de afaceri Robert Iriza și Adriean Asan-Mic, a scos la vânzare  fabrica sa de mezeluri de la periferia oraşului Craiova, licitaţia urmând să aibă loc în data de 14 februarie. Preţul de pornire este de 1,8 milioane de euro fără TVA, iar oferta presupune o linie de producţie preparate din carne activă, contracte cu distribuitorii, inclusiv pe pieţe externe, un teren de peste 3.700 de mp, informează Casa de Insolvență Transilvania, administratorul judiciar al producătorului de lactate.

Totodată, producătorul autohton care a început ofensiva pe piaţa de retail bucureşteană cu brandul Pe gustate încă din 2013, vrea exit şi din business-ul cu magazine. În prezent, din cele 28 de magazine "Pe Gustate" existente mai există 12  în județele Prahova, Argeș, Dolj, Vâlcea, Mehedinți, Olt, București. În Bucureşti sunt magazine de proximitate cu suprafeţe cuprinse între 80 şi 120 de metri pătraţi şi cu vânzare asistată.

"Procesul de valorificare a unității de procesare carne a Lactag este încă la început si există investitori interesați de preluarea acestei linii de business. Conform planului de reorganizare aprobat de creditori, magazinele vor fi valorificate odată cu vânzarea liniei de procesare carne, acțiune prin care vizăm concentrarea resurselor în cadrul liniei de business de procesare lactate, core-business-ul Lactag", au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii CITR.

Potrivit acestora, principalele măsuri strategice pentru următoarea perioadă sunt: valorificarea liniei de business procesare carne și comerț și consolidarea liniei de business lactate – care va reprezenta focusul principal al CITR și al managementului Lactag. "Ne interesează să consolidăm brandul Lactag, motiv pentru care la momentul actual nu se discută despre valorificarea unității de procesare lactate a companiei. Cu toate acestea, acționarii Lactag se arată deschiși în găsirea unor noi parteneri care să se alăture în creșterea și dezvoltarea brandului Lactag.", mai spun reprezentanţii Casei de Insolvenţă.

Din datele administratorului judiciar, în 2017, 57% din cifra de afaceri a companiei era generată din business-ul cu lactate, iar 43% de business-ul cu carne și comerț.

"În septembrie 2018 cifra de afaceri pe linia de procesare lactate crescuse cu 43% față de luna septembrie a anului anterior. Dacă în 2017 liniile de business ale companiei înregistrau pierderi, în 2018 linia de producție lactate înregistra primele rezultate pozitive și profit operațional", mai anunţă CITR.

Producţia de carne continuă

Potrivit anunţului de vânzare, fabrica de lîngă Craiova produce acum aproximativ 4 tone/zilnic dintr-un total posibil de 20 de tone pe zi, 10 tone mezeluri si 10 tone carne proaspătă, printre cele peste 100 de produse din carne numărânu-se mezeluri fiert-afumate, specialități, afumături, produse semi-uscate(demiseci), produse de sezon, etc. În cadrul fabricii sunt angajate peste 60 persoane şi există contracte ferme aflate în curs de desfăsurare cu diverşi comercianţi, printre acre şi marile lanţuri de distribuţie. De asemenea, la acest moment există parteneriate și pe piața de export, produsele Pe gustate se regăsesc pe rafturile magazinelor din tări precum: Italia, Spania, Cipru, producătorul negociind şi semnarea unor contracte de marcă proprie pentru retaileri internaționali activi pe piața din Romania.

Lactag a fost preluat în anul 2012 de către oamenii de afaceri Robert Iriza și Adriean Asan-Mic. Businessul a fost extins un an mai târziu prin preluarea fabricii de mezeluri din județul Dolj. Totodată, producătorul a dezvoltat de-a lungul timpului și o rețea proprie de magazine, care ajunsese la 28 de unități comerciale în București și județele Dolj, Olt, Vâlcea și Argeș.

Producătorul a încheiat 2017 cu o cifră de afaceri de 36,9 milioane de lei și pierderi de 13,3 milioane lei. Compania a intrat în insolvenţă în 2016.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO