1EUR = 4.7748 RON | Bucureşti 16 º

News

Pe unde va trece metroul spre Aeroportul Otopeni. GALERIE FOTO

Metrorex face demersurile necesare pentru obţinerea PUZ-ului (plan urbanistic zonal) necesar demarării lucrărilor de construcţie a magistralei 1 Mai – Otopeni. 

01 sep, 2012 | ECONOMICA.net

Metrorex informează publicul despre intenţia de elaborare a PUZ-ului pentru linia de metrou care va lega Bucureştiul de Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Până pe 16 septembrie, publicul este invitat să transmită propuneri şi observaţii.

În PUZ sunt cuprinse doar nouă staţii de metrou, celelalte trei fiind pe terioriul localităţii Otopeni. Licitaţia pentru această linie ar trebui să aibă loc luna viitoare, construcţia fiind prevăzută a fi demarata de-abia anul viitor. Investiţia de peste un miliard de euro în noua linie de metrou ar trebui finalizată în 2017-2018.  

"Realizarea Magistralei 6 are ca scop deservirea Aeroportului Internaţional Otopeni şi a teritoriului adiacent, facilitând legătura între acesta şi Gara de Nord. Traseul M6 se desfăşoară pe două unităţi teritorial-administrative: municipiul Bucureşti şi oraşul Otopeni", se arată în anunţul de intenţie.

Pe teritoriul municipiului Bucureşti, Magistrala 6 va avea următoarele staţii:

Pajura -  zona cartierul Pajura
Expoziţiei - zona Complex Romexpo
Piaţa Montreal - Casa Presei Libere
Gara Băneasa - Aeroportul Băneasa
Tokyo - zona Băneasa Shopping Center
Washington - Institutul Naţional de Meteorologie
Paris - Academia de Poliţie
Bruxelles - zona Şoseaua de Centură – Otopeni.


Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO