1EUR = 4.8338 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Tot mai mulți angajați care au sub 30 de ani își fac pensie facultativă - sondaj BenefitOnline. Topul beneficiilor primite de angajați

Tichetele de masă, cadourile, turismul intern, decontarea transportului la serviciu și serviciile de sănătate sunt beneficiile alese, în 2019, de cei mai mulți angajați români prin intermediul platformei BenefitOnline.ro, potrivit unui studiu făcut pe mai bine de 300 de companii private care au folosit această platformă de beneficii la finalul anului 2019. "Pensiile private devin un beneficiu tot mai interesant pentru toți angajații, și ne așteptăm la o creștere și în perioada următoare, pe fondul unei tendințe observate în ultimii doi - trei ani, când vârsta la care angajații contractează o pensie privată facultativă a început să scadă sub pragul de 30 de ani", spune Adrian Sârbu, cofondatorul platformei BenefitOnline.

26 feb, 2020 | ECONOMICA.net

Sondajul BenefitOnline.ro analizează beneficiile primite de peste 183.000 de angajați de la peste 300 de companii din mediul privat, care utilizau platforma de beneficii flexibile BenefitOnline.ro la finalul lui 2019. Aceștia reprezintă circa 5% din totalul forței de muncă privată din România.

Tendință: angajații încheie pensii private de la vârste sub 30 de ani

"Pensiile private devin un beneficiu tot mai interesant pentru toți angajații, și ne așteptăm la o creștere și în perioada următoare, pe fondul unei tendințe observate în ultimii doi - trei ani, când vârsta la care angajații contractează o pensie privată facultativă a început să scadă sub pragul de 30 de ani", spune Adrian Sârbu, cofondatorul platformei BenefitOnline.

Majoritatea utilizatorilor platformei BenefitOnline sunt femei. Acestea au cheltuit mai mult pentru transport, sănătate, sport & wellness, modă & frumusețe, activități culturale (tichete culturale, cel mai nou beneficiu deductibil disponibil), training-uri și cursuri de limbi străine.

Bărbații au alocat bugete mai mari pentru pensii private, produse Telecom & ElectroIT, HoReCa și în categoria recent introdusă pe BenefitOnline.ro - Donații.

Bugetul mediu lunar oferit angajaților în 2019 a fost de 400 de lei

Bugetul mediu lunar pentru beneficii oferit fiecărui angajat de către compania angajatoare în 2019 a fost de aproximativ 400 de lei, buget brut.

În medie, angajații au cheltuit 230 de lei pentru o achiziție din categoria beneficiilor flexibile pe BenefitOnline.ro. Platforma le oferă acestora și posibilitatea de a cumula bugetele primite pe mai multe luni, dar unele achiziții pot fi plătite inclusiv din bani proprii ai angajaților, prin intermediul cardului.

Cel mai scump beneficiu achiziționat anul trecut a fost o vacanță în România, în valoare de 12.000 de lei, pentru care angajatul a plătit cu vouchere de vacanță.

Voucherele de vacanță sunt, alături de tichetele de masă, tichetele cadou și tichetele culturale, principalele beneficii deductibile cumpărate în platforma BenefitOnline.ro.

Suma totală alocată de companiile care folosesc BenefitOnline.ro pentru beneficiile angajaților lor a ajuns anul trecut la 227 de milioane de lei și e aproape dublă față de nivelul din 2018.

"Ne așteptăm anul acesta la o creștere importantă a bugetelor de beneficii acordate prin BenefitOnline.ro până la aproximativ 350 de milioane de lei și la un număr de 250.000 de utilizatori în platformă. O pondere semnificativă din sumele cheltuite în acest an va fi direcționată către vacanțe în România, activități culturale sau abonamente sportive, acestea fiind și categoriile care ne așteptăm să înregistreze cele  mai importante creșteri în 2020", spune Stelian Bogza, cofondator BenefitOnline.ro.

Angajații vor putea cumpăra în 2020 bilete la festivaluri precum Untold și Electric Castle cu tichete culturale

Angajații beneficiază, începând de anul trecut, de o nouă categorie de beneficii deductibile, tichetele culturale, pe care le vor putea utiliza în platformă și pentru plata diferitelor activități culturale, inclusiv bilete la festivaluri precum Untold, Neversea sau Electric Castle.
Tichetele culturale pot fi acordate lunar sau ocazional, în limita a 150 de lei, respectiv 300 de lei, pentru achitarea contravalorii de bunuri și servicii culturale, precum: abonamente și bilete la spectacole, festivaluri, târguri și expoziții, parcuri tematice, cărți, manuale școlare, albume muzicale, filme.

În prezent, BenefitOnline.ro listează 22 de categorii principale de beneficii flexibile și Oferte Speciale, oferind, în total, 3.761 de beneficii unice de la peste 2.470 de furnizori.

Platforma BenefitOnline.ro este utilizată în acest moment de peste 187.000 de utilizatori de la companii care activează în industrii precum: Servicii (34,5%), IT & software (24,3%), Call center & BPO (18,7%), Producție (10,6%), Retail (6,4%) și Servicii Financiare (5,5%). 

În prezent, mai mult de 187.000 de utilizatori din România, de la peste 300 de companii, accesează platforma BenefitOnline.ro pentru a-și alege singuri beneficiile extrasalariale, dintr-o paletă de 3.761 de beneficii disponibile, de la 2.470 de furnizori.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO