1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Pentru 50.000 de euro poţi avea un magazin Gerovital în franciză. Nu se plătesc taxe de redevenţă, iar Farmec vrea extinderea sistemului în lume

Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, cu o istorie de 128 de ani, a lansat oficial sistemul de franciză pentru magazinele Gerovital. Investiţia totală a celui francizat este de circa 50.000 de euro. În această sumă intră şi cheltuielile cu spaţiul comercial şi amenajarea lui, şi stocul iniţial de marfă, şi taxa iniţială de franciză, şi knowhow-ul oferit de compania românească, inclusiv marketingul. În plus, aşa cum a explicat Mircea Turdean, director general Farmec, francizatul nu va fi obligat să plătească taxe lunare de redevenţă către francizor. Turdean vrea să extindă franciza Farmec la nivel internaţional deoarece brandul este unul cunoscut în întreaga lume şi la ora aceasta există oricum magazine partenere ale Farmec şi Gerovital în 30 de ţări, în care Farmec asigură distribuţia.

Farmec, cel mai mare producator român de cosmetice, marchează o nouă etapă în povestea sa, prin lansarea oficială a sistemului de franciză pentru magazinele Gerovital. Primul magazin a fost inaugurat la Bacau pe 11 iunie, în urma unei investiţii de circa 50.000 de euro. În trei ani, compania Farmec a reuşit să construiască 27 de magazine proprii, fie sub brandul Farmec, fie sub cel de Gerovital, iar pe 12 iunie a lansat şi magazinul Gerovital din Băneasa Shopping Center.

Pentru anul 2019, compania Farmec şi-a setat o creştere a cifrei de afaceri cu 6%, iar după primele 5 luni s-a estimat o creştere de 8-9%. "Suntem o companie care produce şi distribuie produsele, investeşte şi în comerţ şi în distribuţie şi în vânzare. Avem bugete puternice pe investiţii", a subliniat Mircea Turdean, Director General Farmec.

Cei care vor să investească într-o franciză Farmec trebuie să dispună de un buget de aproximativ 50.000 de euro, din care mai mult de jumătate va fi alocat amenajării magazinului Gerovital. Farmec oferă fiecărui francizat consiliere și sprijin pentru deschiderea magazinului, tehnici de vânzare și programe de pregătire periodice despre relația cu clienții și training-uri despre produsele existente și cele nou lansate.

În paralel sistemului de franciză, Farmec continuă și dezvoltarea magazinelor de brand proprii. Azi, pe 12 iunie, va fi inaugurat un nou magazin Gerovital, în Băneasa Shopping City –cel de-al 20-lea magazin Gerovital din țară și cel de-al 27 din rețeaua de unități comerciale  Farmec.

În iunie 2019, reţeaua de magazine de brand deţinute de Farmec cuprinde 8 magazine Farmec, amplasate în Cluj-Napoca, Arad, Brașov, Sibiu, Târgu-Mureș și Timișoara, 20 magazine Gerovital care se găsesc în Cluj-Napoca, București, Constanța, Timișoara, Craiova, Ploiești, Suceava, Iași, Piatra Neamț, Galați, Oradea şi Râmnicu Vâlcea și un magazin Gerovital deschis prin sistemul de franciză, la Bacău.

Astfel, după aproape un an de pregătiri, Farmec vine pe piaţă cu o oportunitate de business pentru antreprenorii care îşi doresc o afacere în domeniul cosmeticelor cu recunoaştere internaţională.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO