1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Pentru Mitt Romney au votat 85 la sută din americanii din Israel, potrivit unui sondaj

Candidatul republican la alegerile prezidenţiale din SUA, Mitt Romney, a fost votat de 85 la sută din americanii din Israel, potrivit unui sondaj publicat joi de organizaţia iVoteIsrael, relatează Haaretz în ediţia electronică, informează AFP.

02 noi, 2012 | Mediafax

Rezultatele sondajului au ridicat noi semne de întrebare privind organizaţia, care a devenit obiectul unor suspiciuni referitoare la presupusele sale legături cu susţinătorii conservatori.

Hillel Schenker, preşedintele Democrats Abroad Israel, a catalogat sondajul ca neavând un fundament ştiinţific. "Tot ceea ce fac este să furnizeze informaţii despre oamenii pe care i-au chestionat în zonele lor de intervievare, în locuri unde predomină ortodocşii şi evreii din aripa de dreapta", a spus el.

Schenker a declarat că "nimeni nu ştie" cum au votat de fapt americanii din Israel, întrucât nu există sondaje credibile.

Totuşi, el a afirmat că se pot face previziuni pe baza factorilor demografici şi geografici. Alegătorii care locuiesc în oraşe mari precum Tel Aviv, Haifa şi Beer Șeva sunt mai înclinaţi spre a-l vota pe preşedintele democrat în exerciţiu Barack Obama, iar cei care studiază la şcoli religioase în Beit Şemeş, Bnei Brak şi Ierusalim sunt mai dispuşi să voteze cu republicanul Mitt Romney.

Marc Zell, preşedintele Republicans Abroad Israel, a afirmat că Schenker "nu este conectat la realitate". El a spus că proporţia de 85 la sută a fost "în mare măsură în concordanţă cu sondajele interne" (ale republicanilor, n.r.).

Întrebat cu privire la legăturile organizaţiei iVoteIsrael cu miliardarul republican Ronald S. Lauder, Zell a declarat: "Acuzaţia că sunt părtinitori este stupidă. Cred că au făcut o treabă excelentă înregistrând oamenii".

Atât Zell, cât şi Schenker au participat luni la o discuţie la masă rotundă la Universitatea Tel Aviv în care a fost adusă în discuţie importanţa alegerilor din SUA pentru Israel.

Potrivit prezentatorului CNN Jonathan Mann, care a moderat discuţia, numărul americanilor din Israel aşteptaţi să voteze se ridică la 100.000, faţă de 30.000 în 2008.

Conform sondajului iVoteIsrael, numărul acestora este de circa 80.000.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO