Pentru Mitt Romney au votat 85 la sută din americanii din Israel, potrivit unui sondaj

Candidatul republican la alegerile prezidenţiale din SUA, Mitt Romney, a fost votat de 85 la sută din americanii din Israel, potrivit unui sondaj publicat joi de organizaţia iVoteIsrael, relatează Haaretz în ediţia electronică, informează AFP.
Economica.net - vin, 02 nov. 2012, 13:05
Pentru Mitt Romney au votat 85 la sută din americanii din Israel, potrivit unui sondaj

Rezultatele sondajului au ridicat noi semne de întrebare privind organizaţia, care a devenit obiectul unor suspiciuni referitoare la presupusele sale legături cu susţinătorii conservatori.

Hillel Schenker, preşedintele Democrats Abroad Israel, a catalogat sondajul ca neavând un fundament ştiinţific. „Tot ceea ce fac este să furnizeze informaţii despre oamenii pe care i-au chestionat în zonele lor de intervievare, în locuri unde predomină ortodocşii şi evreii din aripa de dreapta”, a spus el.

Schenker a declarat că „nimeni nu ştie” cum au votat de fapt americanii din Israel, întrucât nu există sondaje credibile.

Totuşi, el a afirmat că se pot face previziuni pe baza factorilor demografici şi geografici. Alegătorii care locuiesc în oraşe mari precum Tel Aviv, Haifa şi Beer Șeva sunt mai înclinaţi spre a-l vota pe preşedintele democrat în exerciţiu Barack Obama, iar cei care studiază la şcoli religioase în Beit Şemeş, Bnei Brak şi Ierusalim sunt mai dispuşi să voteze cu republicanul Mitt Romney.

Marc Zell, preşedintele Republicans Abroad Israel, a afirmat că Schenker „nu este conectat la realitate”. El a spus că proporţia de 85 la sută a fost „în mare măsură în concordanţă cu sondajele interne” (ale republicanilor, n.r.).

Întrebat cu privire la legăturile organizaţiei iVoteIsrael cu miliardarul republican Ronald S. Lauder, Zell a declarat: „Acuzaţia că sunt părtinitori este stupidă. Cred că au făcut o treabă excelentă înregistrând oamenii”.

Atât Zell, cât şi Schenker au participat luni la o discuţie la masă rotundă la Universitatea Tel Aviv în care a fost adusă în discuţie importanţa alegerilor din SUA pentru Israel.

Potrivit prezentatorului CNN Jonathan Mann, care a moderat discuţia, numărul americanilor din Israel aşteptaţi să voteze se ridică la 100.000, faţă de 30.000 în 2008.

Conform sondajului iVoteIsrael, numărul acestora este de circa 80.000.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...