1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Cel mai mare discounter polonez de haine intră în România. Când deschid primele magazine

Pepco, cel mai mare discounter de îmbrăcăminte şi produse de uz casnic din Polonia se extinde agresiv în România. Vor să deschidă pe termen scurt magazine în 10 oraşe mari şi mijlocii din România.

19 dec, 2014 | ECONOMICA.net

Pepco, cel mai mare discounter pe segmentul articolelor de îmbrăcăminte şi de uz casnic din Polonia, deţinut de fondul de investiţii sud-african Pepkor, este pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru lansarea brandului în România. Compania îşi va pune sigla pe primul magazin din ţara noastră, în trimestrul unu al anului viitor, potrivit informaţiilor furnizate de oficiali ai companiei pentru ECONOMICA.NET. Aceştia nu au vrut însă să comenteze pe marginea locaţiilor alese. 

Unde vor deschide

Retailerul, care a a avut până acum cea mai rapidă expansiune în zona Europei Centrale şi de Est pe segmentul său, vizează într-o primă fază 10 oraşe mari şi mijlocii ale ţării. Astfel, potrivit anunţurilor de recrutare publicate de companie, se vor deschide în curând magazine Pepco în Bucureşti, Alba Iulia, Deva, Media, Braila, Buzau, Slobozia,Campina, Ploieşti şi Targu Jiu.

Conceptul Pepco

Ca şi concept, Pepco înseamnă magazine de haine şi articole pentru uz casnic la preţuri medii şi mici, cu suprafeţe cuprinse între 275 şi 450 de metri pătraţi. În ceea ce priveşte locaţiile către care se îndreaptă retailerul polonez, în ţările în care este deja prezent are magazine atât în centre comerciale tip mall, dar şi în spaţii stradate, aflate la parter, cu aflux mare de trecători. Investiţia medie într-un magazin Pepco din Polonia  se cifrează la aproximativ 1 milion de PLN (în jur de 230.000 de euro).

Pepco este parte a Pepkor, un fond de investiţii sud-african cu afaceri în retail din 1965 care operează un lanţ de peste 3.000 de magazine în Africa, Australia şi Europa. Retailerul este lider pe piaţa articolelor de îmbrăcăminte şi produse de uz casnic din Polonia, unde a deschis primele magazine în 2004 şi este în plină campanie de expansiune. Astfel, a deschis anul trecut în Slovacia şi Cehia unde a ajuns rapid la 50 de magazine.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO