1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -2 º

Companii

Pepsi versus Coca Cola. Cine a câştigat în clasamentul producătorilor mondiali

PepsiCo a urcat anul acesta pentru prima dată în clasamentul celor mai mari trei producători de bunuri de larg consum din lume. Coca Cola Company a urcat şi ea o poziţie, dar nu intră nici măcar în top 5. 

08 noi, 2012 | | ECONOMICA.net

Gigantul american PepsiCo a reuşit anul acesta să ajungă în top 3 cei mai mari 50 de producători de bunuri de larg consum din lume (FMCG), potrivit unui studiu realizat de către compania de cercetare OC&C Strategy Consultants şi citat de către Marketing PGC, pe baza cifrelor de afaceri aferente anului 2011. Compania a înregistrat anul trecut o creştere de 15% a cifrei de afaceri, până la 66,5 miliarde de dolari, fapt ce a propulsat-o cu o poziţie comparativ cu clasamentul din 2011.  

La rândul său, compania rivală Coca Cola Company a raportat o creştere de 33% faţă de 2010, ajungând doar pe poziţia a şasea, cu un loc mai sus faţă de topul anului trecut. Coca Cola a înregistrat în 2011 afaceri de 46,5 miliarde de dolari, mai puţin decât Kraft Foods (54,3 miliarde de dolari) şi Unilever (64,71 miliarde de dolari). 

Liderul incontestabil pe segmentul de produse de larg consum rămâne gigantul elveţian Nesle, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de 106,9 miliarde de dolari, cu 8% mai mult decât în anul anterior. Urmează Procter&Gamble cu afaceri de 82,5 miliarde de dolari, în creştere cu 5% comparativ cu 2010.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO