UPDATE – Percheziţii la Interagro şi la domiciliul fiicei lui Ioan Niculae

Procurorii DNA efectuează azi 23 iulie 2015, percheziţii în Bucureşti şi Zimnicea într-un dosar de evaziune fiscală în care prejudiciul este de peste 2 milioane de euro, informează România TV. Dorin Cocoş ar fi susţinut, într-un denunţ la DNA, că, în perioada 2008 - 2009, Ioan Niculae, pentru a obţine subvenţii necesare derulării activităţii firmei sale, i-ar fi cerut sprijin pentru influenţarea unor funcţionari publici şi demnitari, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.
Economica.net - joi, 23 iul. 2015, 05:23
UPDATE - Percheziţii la Interagro şi la domiciliul fiicei lui Ioan Niculae

Sediul Interagro din Zimnicea şi domiciliul Adinei Niculae, fiica lui Ioan Niculae sunt vizate de percheziţiile procurorilorr DNA, conform România TV.

Sursele judiciare au arătat că au loc percheziţii la domiciliul lui Ioan Niculae, din Zimnicea, la reşedinţa acestuia denumită generic ”Domeniul Făţana” (casă de vânătoare) din apropiere de Zimnicea, la reşedinţa din Buşteni, la fostul domiciliu al omului de afaceri, care aparţine în prezent Adinei Elena Niculae, din sectorul 1 Bucureşti, precum şi la sediul şi punctul de lucru declarate de SC Intervitt SRL – Zimnicea, sediul SC Interagro SA din Capitală, la punctul de lucru şi la sediul aceleiaşi firme din Zimnicea.

DNA a anunţat că procurorii efectuează joi percheziţii domiciliare în 11 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi în judeţele Teleorman şi Prahova într-un dosar privind fapte de corupţie şi economice.

‘Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi economice (evaziune fiscală şi spălare de bani), comise în perioada 2008 – 2009. În cursul zilei de 23 iulie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 11 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi în judeţele Teleorman şi Prahova, reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice’, se arată într-un comunicat al DNA.

 

Dorin Cocoş ar fi denunţat că Ioan Niculae i-ar fi cerut sprijinul pentru influenţarea unor demnitari/funcţionari (surse)

Dorin Cocoş ar fi susţinut, într-un denunţ la DNA, că, în perioada 2008 – 2009, Ioan Niculae, pentru a obţine subvenţii necesare derulării activităţii firmei sale, i-ar fi cerut sprijin pentru influenţarea unor funcţionari publici şi demnitari, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

 

Sursele au explicat că, în paralel cu urmărirea penală în cauza de evaziune fiscală şi spălare de bani, au rezultat şi alte aspecte infracţionale similare care au fost conexate la acest dosar în care se fac percheziţii la omul de afaceri Ioan Niculae.

 

Aceleaşi surse au precizat că Dorin Cocoş ar fi arătat în denunţul formulat că Niculae i-ar fi cerut sprijin ca aceasta să realizeze influenţe asupra unor funcţionari publici şi demnitari, ce activau în diferite instituţii publice, în vederea elaborării unei Hotărâri de Guvern prin care să fie acordate subvenţii pentru îngrăşăminte din producţia internă, ceea ce ar fi condus la subvenţionarea indirectă a combinatelor controlate de acesta, care produceau la acel moment circa 90% din producţia de îngrăşăminte.

 

Potrivit surselor citate, Cocoş ar fi urmat să fie recompensat financiar pentru aceste demersuri cu suma de 1.000.000 euro.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. 

Omul de afaceri Ioan Niculae, patronul Interagro, cel mai bogat român, a fost condamnat definitiv la începutul lunii aprilie (2015) de Curtea de Apel Bucureşti la 2 ani şi 6 luni închisoare cu executare în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidenţiale din 2009, Mircea Geoană.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...