1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

News

Performanţă pentru UB: studenţii la Drept, premiaţi la cel mai mare concurs de drept privat din lume

Echipa Facultăţii de Drept a Universităţii din București a câștigat două distincţii la Concursul de Procese Simulate în domeniul Arbitrajului Comercial Internaţional „Willem Vis”, unul dintre cele mai prestigioase concursuri internaţionale  studenţești de drept privat, desfăşurat recent la Viena. Prin performanţa obţinută, echipa Facultăţii de Drept a Universităţii din București este prima din România premiată la prestigiosul concurs de drept privat.

Concursul de Procese Simulate în domeniul Arbitrajului Comercial Internațional „Willem Vis” s-a desfășurat la Viena, în perioada 23-28 martie 2013.
Concursul de Procese Simulate în domeniul Arbitrajului Comercial Internațional „Willem Vis” este unul dintre cele mai prestigioase concursuri internaționale studențești de drept privat și reunește reprezentanți ai celor mai renumite universități din lume. La ediția 2012-2013, a douăzecea în istoria concursului, au participat 290 de universități.

Cine sunt studenţii la Drept care au obţinut această performanţă

Echipa câştigătoare a Universităţii din Bucureşti a fost formată din Andreea Bîră, Daria Budurcă (pledant), Alina Ciocoiu (pledant), Călin Dragoman (pledant), Sabina Fugaru, Crina Gealatu, Cristian Marin şi Radu Văleanu (pledant).  
Echipa a fost antrenată de Răzvan Dincă, Raluca Papadima, Ruxandra Ionescu și Vladimir Diaconiță.

La faza scrisă a concursului, studenții români au obținut mențiune la categoria „Pieter Sanders”, dedicată memoriilor depuse pe seama reclamantului, și mențiune la categoria „Werner Melis”, dedicată memoriilor depuse pe seama pârâtului.
 
Pe lângă echipa Facultății de Drept a Universității din București, doar şapte alte echipe din 290 (3%) au obținut distincții la ambele probe scrise, și anume: Universitatea Națională Singapore, Universitatea Munchen, Universitatea Columbia, Universitatea Paris I Panthéon-Sorbonne, Universitatea Passau, Universitatea Sao Paulo Largo San Francisco și Universitatea Victoria din Wellington.

Rezultatele complete ale concursului pot fi consultate aici.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO