Pericol de explozie la Craiova: Materiale pirotehnice, descoperite în apropierea unei staţii cu gaz

Peste 120 de tone de produse pirotehnice au fost descoperite de poliţiştii specializaţi de la Arme din cadrul Poliţiei Române, în vecinătatea staţiei de extracţie şi pompare gaz metan din Craiova, precum şi în incinta unui restaurant, depozitele de municiţie nefiine autorizate.
Economica.net - vin, 11 nov. 2011, 09:29

Ofiţerii Serviciului Substanţe Periculoase din cadrul Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – IGPR au verificat un depozit neautorizat şi un restaurant care aparţineau unei firme din Craiova, informează vineri Poliţia Română. Astfel, la depozitul situat în imediata vecinătate a staţiei de extracţie şi pompare gaz metan din Craiova au fost depistate aproximativ 120 de tone de produse pirotehnice, clasa I şi IV, potrivit Mediafax.

De asemenea, la restaurantul aparţinând aceleiaşi societăţi comerciale, situat într-un cartier de locuinţe, au fost depistate alte două tone şi jumătate de produse pirotehnice.

Societatea comercială era autorizată pentru organizare de jocuri de artificii, însă, conform prevederilor legale, putea deţinute la punctul de lucru maxim 1.000 de kilograme de astfel de produse.

Din primele cercetări efectuate a reieşit că pentru o parte din marfă nu existau facturi.

La faţa locului se află ofiţerii DAESP. şi poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Dolj, obiectele pirotehnice descoperite urmând a fi mutate la un depozit autorizat, pentru înlăturarea oricărui pericol.Acţiunea de verificare a avut loc în baza Planului de acţiune Foc de artificii 2011-2012.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu....
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...