Pescarii din Deltă au dreptul la capturi mai mari anul acesta

Pescarii din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD) vor avea dreptul anul acesta la capturi mai mari decât cele de anul trecut cu peste 48,9 tone de peşte, potrivit ordinului comun al ministerelor Agriculturii şi Mediului privind măsurile de reglementare a efortului de pescuit şi cotele de pescuit pentru 2016.
Economica.net - mie, 20 apr. 2016, 09:43
Pescarii din Deltă au dreptul la capturi mai mari anul acesta

‘Ordinul comun al celor două ministere a fost publicat în Monitorul Oficial, iar pe baza acestuia Administraţia RBDD distribuie cotele pescarilor din Deltă’, a declarat, pentru Agerpres, guvernatorul Rezervaţiei, Grigore Baboianu.

Conform actului normativ respectiv, pescarii din Rezervaţie au dreptul la o captură totală de 4.320.568 de kilograme de peşte. Specia pentru care autorităţile naţionale au acordat cea mai mare cantitate în acest an, respectiv 2.032.566 kilograme, este carasul auriu. La celălalt pol este lufarul, pescarii din Rezervaţie având dreptul să captureze în acest an doar 13 kilograme din această specie.

Anul trecut, pescarii din Delta Dunării au avut dreptul la o cantitate totală de 4.271.656 de kilograme de peşte, dar au reuşit că captureze, potrivit datelor furnizate de fosta conducere a Administraţiei, circa 3.200 de tone de peşte.

Cei care nu au realizat anul trecut cel puţin două treimi din cota alocată de Administraţia RBDD riscă să nu mai primească anul acesta dreptul de a pescui, conform prevederilor legale în vigoare.

În baza studiilor ştiinţifice privind resursa piscicolă, Ministerul Mediului şi cel al Agriculturii stabilesc anual, printr-un ordin comun, capturile care pot fi înregistrate în Marea Neagră, Deltă, Dunăre, Prut şi în lacurile de acumulare din România. Ordinul prevede, de asemenea, numărul maxim de pescari din zonele de pescuit şi pe cel al uneltelor care pot fi folosite.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Italia a raportat un focar de gripă aviară înalt patogenă H5N8 într-o fermă comercială de curcani pentru îngrăşat, ...
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat în zona roșie
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat ...
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, printr-o hotărâre, actualizarea listei ţărilor în ...
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl, celebra companie furnizoare de cafea şi ceai premium cu sediul central în capitala austriacă, a anunţat ...