Peste 1.500 de participanţi din opt ţări la ICEEfest, festivalul Internetului din Europa de Est

Peste 1.500 de participanţi din opt ţări din regiune vor fi la Bucureşti pentru aproape 50 de ore de conferinţe, prezentări, networking şi distracţie la ICEEfest, cel mai mare festival al Internetului din Europa de Est, care va începe joi, 6 iunie, la Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City.
Economica.net - mar, 04 iun. 2013, 12:02
Peste 1.500 de participanţi din opt ţări la ICEEfest, festivalul Internetului din Europa de Est

La aceştia se vor adăuga cei care vor vizita gratuit expoziţia amenajată cu ocazia evenimentului, la Băneasa Shopping City, „Oraşul Digital”, oferită de Orange, locul de joacă pentru toate vârstele amenajat de Kinect şi Microsoft, în colaborare cu LG sau expoziţia Windows 8 şi nu numai.

În prima zi, scenele amenajate la Grand Cinema Digiplex vor fi ocupate de câţiva „giganţi”: Facebook, Google, Yahoo şi Skype. Vor urma prezentări legate de viitorul televiziunii sub asaltul online-ului, cu reprezentanţi ai Youtube, BBC, DG Mediamind, HBO GO, Discovery Channel, SeeNow, Kanal D, preecum şi sesiunea-spectacol a creatorilor unora dintre cele mai impresionante campanii virale. Printre prezentatori, celebrul Geoffrey Hantson, de la Duval Guillaume Modem, autorul campaniei Carlsberg – „Standing up for a friend” sau TNT – „We know drama”, dar şi a multor altor virale de succes.

Un workshop intensiv pentru cei interesaţi de fenomenul Youtube – atât ca producători de conţinut, cât şi ca potenţiali clienţi – precum şi pentru cei implicaţi în marketingul politic sau în performance marketing completează agenda zilei.

Seara va prilejui teme mai relaxate, cum ar fi relaţia dintre artişti sau celebrităţi şi public, cu invitaţi precum Horia Brenciu, Marius Moga sau Cabral, alături de reprezentanţi Facebook şi Google. Tot seara primei zile găzduieste IAB MIXX Awards, competiţie globală care răsplateşte cele mai bune campanii publicitare ale anului.

Evenimentele private, precum CEO Masterclass – dedicat managerilor de top din marile companii – sau petrecerea exclusivistă de la „Casa Vernescu” vor încheia prima zi.

Cea de-a doua zi, vineri, 7 iunie, va începe cu o spectaculoasă incursiune în lumea jocurilor online cu grafică spectaculoasă, precum şi a aplicaţiilor de muzică şi pentru telefonul mobil, cu Nadeo – Ubisoft, Deezer sau Facebook Mobile pe scena principală. Printre prezentatori se va afla şi Gameforge, autorii popularului joc AION.

Un training semnat Tom Eslinger, de la „Saatchi&Saatchi”, pe tema creativităţii în zona campaniilor pe telefonul mobil, este un alt punct de atractie în agendă, la care se adăuga o nouă ediţie a „Cannes Predictions”, organizată la ICEEfest de Leo Burnett.

Şi workshopul echipei Facebook – cel mai amplu care s-a desfăşurat până acum în România – va atrage o audienţă consistentă.

Ziua va continua cu o nouă serie de prezentări ale unor mari agenţii digitale din întreaga lume, mulţi dintre câştigătorii unor controversate campanii laureate la Cannes aflându-se printre cei care promit momente extrem de interesante. Printre prezentatori, olandezii de la 72andSunny, cei care au pus marile personalităţi ale lumii la treabă, în ipostaze controversate, în favoarea unui brand.

eCommerce-ul are şi el o solidă reprezentare în ziua a doua, cu prezentări Facebook, Paypal, PayU sau Google.

Festivalul se va încheia în hohote de râs serioase, cu „Viral Movie Night” – o selecţie amplă a celor mai reuşite, amuzante sau stupide clipuri care au adunat milioane de vizualizări pe net – care vor fi comentate atât de artişti stand up, cât şi de creatori de reclame. De la fenomenul Harlem Shake până la producţii complicate.

Un show de stand up comedy britanic, semnat Jeff Leach, va preceda seara viralelor care va încheia festivalul care transforma Bucureştiul, pentru 48 de ore, în capitala industriei online din Europa Centrala şi de Est.

Festivalul este organizat în parteneriat cu Orange şi cu sprijinul Microsoft – prin Internet Explorer 10 şi Windows 8 – şi se va desfăşura la Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City.

Detalii şi ultimele bilete disponibile se găsesc pe site-ul oficial: www.iceefest.com.

Te-ar mai putea interesa și
Activităţile nucleare ale Iranului îngrijorează AIEA – „Au adunat suficient material nuclear pentru a fabrica mai multe arme nucleare”
Activităţile nucleare ale Iranului îngrijorează AIEA – „Au adunat suficient material nuclear pentru a fabrica ...
Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a rechemat miercuri Iranul la ordine, după ce a constatat o modificare a modului de operare pentru îmbogăţirea uraniului la 60% în uzina......
Petrom plătește statului taxe de 20 de miliarde de lei pentru 2022, în total, valoare record, dublă față de profitul net. Taxele directe au crescut de aproape patru ori
Petrom plătește statului taxe de 20 de miliarde de lei pentru 2022, în total, valoare record, dublă față de profitul ...
Petrom, cea mai mare companie petrolieră din sud-estul Europei și în mod tradițional cel mai mare contributor la bugetul ...
Polonia dispusă să trimită avioane de vânătoare Ucrainei odată cu o decizie a NATO
Polonia dispusă să trimită avioane de vânătoare Ucrainei odată cu o decizie a NATO
Polonia ar fi dispusă să trimită avioane de vânătoare F-16 Ucrainei în cazul unui consens în cadrul NATO, a afirmat ...
Petrom a făcut un profit net de peste 2 miliarde de euro, în 2022, cel mai mare înregistrat vreodată în România, de trei ori și jumătate peste cel din 2021. Taxele totale plătite sunt duble – 4 miliarde de euro
Petrom a făcut un profit net de peste 2 miliarde de euro, în 2022, cel mai mare înregistrat vreodată în România, de ...
OMV Petrom, cel mai mare producător de petrol și gaze din sud-estul Europei, a raportat un profit net de 10,3 miliarde ...