1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

Companii

Peste 150 de companii americane vor veni în România în octombrie, în cadrul unei misiuni economice de amploare

Ambasada României în SUA şi Departamentul Comerţului din Statele Unite ale Americii au lansat pregătirile pentru organizarea evenimentului Trade Winds, programat să se desfăşoare la Bucureşti, în luna octombrie a acestui an, informează Ambasada României în SUA într-un comunicat de presă.

02 mar, 2017 | Agerpres

Trade Winds este un eveniment anual al Departamentului Comerţului, organizat împreună cu state partenere, care prezintă un profil economic şi de afaceri atractiv pentru companiile americane. El se constituie într-o misiune economică de amploare, cu caracter regional, la care sunt aşteptate să participe peste 150 de companii americane din toate domeniile de activitate - industrie, servicii, capital. La eveniment vor participa, alături de reprezentanţii mediilor guvernamentale şi de afaceri române şi americane, oficiali şi oameni de afaceri din Bulgaria, Croaţia, Grecia şi Serbia, evenimentul fiind destinat regiunii sud-estice a Europei.

Potrivit ambasadorului George Cristian Maior, prezent, la 28 februarie, la lansarea pregătirilor pentru Trade Winds, 'organizarea acestui important eveniment în România arată nu numai interesul mediului de afaceri american pentru oportunităţile de comerţ şi investiţii, ci şi anvergura în creştere a dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic româno-american. Dezvoltarea acestei dimensiuni rămâne în continuare una dintre priorităţile acţiunii noastre diplomatice, iar lansarea acestui program acum, la numai câteva luni de la instalarea noii administraţii americane, confirmă premisele foarte bune pe care se sprijină întreaga noastră relaţie bilaterală'.

Pregătirea evenimentului Trade Winds va cuprinde o serie de activităţi realizate în comun de ambasadă şi agenţiile americane, la Washington şi în alte localităţi din Statele Unite, destinate mediului american de afaceri în scopul cunoaşterii în detaliu a realităţilor economice din România. Între acestea se are în vedere organizarea la ambasadă, la începutul lunii mai, a unui seminar interactiv pe tematica mediului de afaceri din România, cu participarea principalelor companii americane aflate pe coasta de est a Statelor Unite.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO