Peste 20 de curse Lufthansa au fost anulate miercuri

Aproximativ 20 de curse Lufthansa, în special către Frankfurt şi Munchen, au fost anulate miercuri, din cauza grevei de marţi a personalului navigant al principalei companii aeriene germane, relatează AFP.
Economica.net - mie, 05 sept. 2012, 08:43
Peste 20 de curse Lufthansa au fost anulate miercuri

„Chiar şi după încheierea grevei, Lufthansa anticipează probleme în derularea zborurilor”, a anunţat compania pe site-ul său de Internet.

După eşecul negocierilor privind salariile şi condiţiile de muncă, personalul navigant de pe aeronavele comerciale ale Lufthansa a încetat munca timp de mai multe ore marţi, determinând anularea a sute de zboruri pe aeroporturile din Frankfurt şi Berlin-Tegel, unde greva s-a încheiat în cursul după-amiezii, precum şi la Munchen, unde greva s-a încheiat în cursul nopţii.

În afară de lista zborurilor anulate publicată pe site-ul său de Internet, Lufthansa şi-a avertizat clienţii că pot avea loc anulări neprevăzute şi întârzieri.

„Pentru moment, Lufthansa nu poate spune cu precizie care vor fi consecinţele grevei”, scrie compania, amintind că zborurile filialelor sale ca Germanwings şi Air Dolomiti nu sunt vizate.

Trei curse ce veneau din Statele Unite au fost deja anulate în cursul nopţii, iar alte 20, în special din Europa cu destinaţia Munchen sau Frankfurt, nu vor decola miercuri.

Pentru joi, două curse între Munchen şi Torino au fost deja anulate.

Sindicatul german UFO a ameninţat marţi seara, după eşecul discuţiilor cu conducerea, cu declanşarea unei greve naţionale de 24 de ore, vineri.

Te-ar mai putea interesa și
Carburanții s-au scumpit din nou azi. Cât costă acum benzina și motorina
Carburanții s-au scumpit din nou azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei și motorinei vândute în stațiile proprii, la o săptămână de la precedenta scumpire....
Iranul ameninţă să răspundă ”în câteva secunde” Israelului cu ”arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă să răspundă ”în câteva secunde” Israelului cu ”arme neutilizate până acum”
Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până ...
Joe Biden presează Congresul să adopte planul său de ajutor pentru Ucraina. Zelenski avertizează că țara sa riscă să piardă războiul
Joe Biden presează Congresul să adopte planul său de ajutor pentru Ucraina. Zelenski avertizează că țara sa riscă ...
Joe Biden a reiterat luni un apel presant Congresului pentru a adopta un buget de zeci de miliarde de dolari ca ajutor militar ...
Șeful AIEA: Ne apropiem „periculos de un accident nuclear”la Zaporojie
Șeful AIEA: Ne apropiem „periculos de un accident nuclear”la Zaporojie
"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie ...